Акцията в няколко ТЕЦ-а е под надзора на европейската прокуратура.

...
Акцията в няколко ТЕЦ-а е под надзора на европейската прокуратура.
Коментари Харесай

Заместникът на главсека на МВР: Знаем кой предизвика катастрофата край Чирпан, издирваме го

Акцията в няколко ТЕЦ-а е под надзора на европейската прокуратура. И все още не престават нашите дейности. Информация ще получите от европрокуратурата. Това сподели пред Би Ти Ви зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев. 

От нас се изисква да изпълняваме напътствията на европрокуратурата. Участваме в претърсвания и изземвания, изясни Станев. Иззетите документи в началото ще отидат в ГДБОП, а по-късно в европрокуратурата. " Не сме осведомени каква е задачата на акцията ", уточни още Станев и добави, че се изземат документи.

По-рано през днешния ден стана ясно, че в акцията на европрокуратурата вземат участие и ГДБОП и ДАНС. Тя е на територията на София, София-област, Перник, Велико Търново, Габрово, Русе и областите Кюстендил, Хасково, Стара Загора и Бургас. Извършват се дейности по следствие на голям брой адреси, както и на Топлоелектрическа централа “Бобов дол ”, Топлоелектрическа централа “Брикел ”, Топлоелектрическа централа “Марица 3 ”, както и топлофикациите в градовете Перник, Габрово, Сливен, Велико Търново, Русе и Бургас.

Установен е водачът, който провокира злополука със умрял мигрант край Чирпан. Към момента продължаваме да го търсям. Той е българин, сподели Станев във връзка случая на Автомагистрала " Тракия " през вчерашния ден. 

Натискът не е единствено към България, а към всяка страна в Европейски Съюз, която е външна граница, изясни Станев. И даде образец със случая от Италия, при който починаха над 55 мигранти. Те се удавиха, пробвайки да стигнат по море до страната.

Нашата задача е да не допуснем мигрантите да влязат в България, а по-късно да предотвратим вторичната миграция - бежанците, които са у нас да преминат към Западна Европа, уточни Станев. И сподели, че от 10 години има недофинансиране на Гранична полиция. Били съкратени и над 2000 души. Имало и огромни пропуски в образованието на граничарите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР