Акцията „респект” на гражданите срещу паркирани коли в пловдивския квартал

...
Акцията „респект” на гражданите срещу паркирани коли в пловдивския квартал
Коментари Харесай

Нови жертви на акция “респект“ в Смирненски! Този път на друго място в квартала

Акцията „ респект” на жителите против паркирани коли в пловдивския квартал „ Христо Смирненски” надалеч не се лимитира единствено до общинските паркинги на улица „ Равнища”. След обявата ни по какъв начин колите на студенти от общежитията на улица „ Царевец” редовно осъмват със спукани гуми и вреди по външния тип, медията ни научи, че сходни вандалски прояви са всеобща процедура и на други места в квартала.

Освен потърпевшите по цялата улица „ Равнища”, такива има и към УМБАЛ „ Каспела” и ДКЦ IV. Наред със засиления поток от коли през всички часове на деня, поради двете болнични заведения, в региона има и доста жилищни здания. Въпреки огромния брой построени публични паркоместа, притежатели на жилища също са взели нещата в свои ръце и „ наказват” паркиращите.

Пред наш кореспондент Стоян Даков, който работи в „ Каспела”, описа че в границите на няколко дни, два пъти е станал жертва на наказателни акции. В края на предходната седмица той е намерил колата си със спукана гума. При посещаване на вулканизатор, гумаджията е споделил на Стоян, че спукването е чиста провокация и е съзнателно, тъй като гумата е разрязана в профил. Няколко дни по-късно, още веднъж открива автомобила си с меки гуми, този път и двете – още веднъж спукани съзнателно. „ От две години работя там, до в този момент подобен случай не е имало”, показа Стоян. Колата му е с пловдивска регистрация.



Жертва на „ наказателна акция” в региони на лечебните заведения стана и Виктория Шишкова.

„ Студентка съм четвърти курс от Пловдивския университет,, Паисий Хилендарски ", компетентност Медицинска физика и през днешния ден на 18.11.2021 в 9:00 часа сутринта имахме лабораторно упражнение провеждано от медицинския университет в УМБАЛ „ Каспела”. Приблизително в 9 без нещо паркирах в пресечката зад болничното заведение, с цел да отида на упражненията,които бяха от 9 ч. до 10 ч. След като свършихме упражненията, отидох да взема автомобила си, с цел да се прибера и забелязах, че колата ми е изпонадрана. Вероятно с изострен предмет от багажника до предния похлупак. Беше от срещуположната страна на шофьорското място. Бях паркирала на обозначени с бяла багра паркоместа, като нямаше нито знак за неразрешено паркиране, нито скоба за владение на мястото. Нямаше нищо, което да покаже, че мястото принадлежи на някого. Поради това, че прилежащата кола беше стъпила с двете гуми върху линията от към моята страна, трябваше да спра по-далеч от нея, с цел да не преча на шофьорското й място и по тази причина също моите гуми стъпиха върху линията на паркомястото. Когато установявах вредите, не съумях да отвръщам съответно и да отида да подам тъжба в полицията, заради настъпилото в мен прочувствено положение на дразнене и се прибрах. Колата ми е с пловдивска регистрация и съм пловдивчанин. След това звъннах в районното, само че от там ми споделиха, че е трябвало изобщо да не докосвам колата от там и незабавно да подам жалба”, описа Виктория пред TrafficNews .



От Министерство на вътрешните работи оповестиха за TrafficNews , че досега няма постъпили сигнали за вандалската демонстрация. Въпреки това след обявата ни с потърпевшите студенти, Министерство на вътрешните работи са се самосезирали. Органите на реда са посетили паркингите по улица „ Равнища”, само че сега на инспекциите, не са установени нарушавания.

От полицията молят, в случай че някой стане жертва на сходно посягане, незабавно да подаде сигнал, с цел да могат да реагират допустимо най-бързо и да бъдат открити нарушителите.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР