Акцията по установяването и задържането на осем-членната организирана престъпна група

...
Акцията по установяването и задържането на осем-членната организирана престъпна група
Коментари Харесай

Вижте как спецчастите задържаха групата в Русе

 ruse  Русе спецакция  Русе спецакция  Русе спецакция  Русе спецакция  Русе спецакция  Русе спецакция  Русе спецакция  Русе спецакция  Русе спецакция
Акцията по установяването и задържането на осем-членната проведена незаконна група в град Русе е осъществена от чиновници на ГДБОП, под управлението на Специализираната прокуратура, оповестяват от вътрешното министерство. Според първичните данни групата е работила от 2015 година, главно се е занимавала с изнудване. Установено е, че на 30 март 2015 година, петима участници в незаконната скица, измежду които и жена, са отвлекли чиновник на компания на ръководителя на групата, подозиран за кражба. След опасност и потребление на мощ той е бил заставен да поеме имуществено обвързване, като подпише запис на заповед на стойност 100 хиляди лв..

В рамките на интервенцията и под управлението на прокуратурата е осъществена  огромна по размер работа – разпити на 15 лица, 21 разпознавания, претърсвания на заложна къща, нощен клуб, жилища, офиси и коли, шест персонални обиска. При процесуално-следствените дейности са открити и конфискувани 4 железни палки, три револвера – газов, военен и модифициран револвер от газов в военен, електрошокова палка, 107 патрона, 2 ножа и артилерийски гръм.


След  24-часовото задържане, на осемте участници в групата са повдигнати обвинявания и мярката им за задържане е удължена до 72 часа. Седем от тях са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, за държане на огнестрелно оръжие и муниции са повдигнати обособени обвинявания.  Очаква се в днешния ден Специализираната прокуратура да изиска от Специализирания углавен съд задържането под стража на арестуваните членове на незаконната група.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР