Акцията по спасяването на едрия морски бозайник приключи, но той

...
Акцията по спасяването на едрия морски бозайник приключи, но той
Коментари Харесай

Извадиха 800 килограмова белуга от река Сена

Акцията по спасяването на едрия морски бозайник завърши, само че той умря по време на превозването

Белугата, която беше извадена от водите на река Сена при комплицирана избавителна интервенция по-рано през днешния ден, умря по време на превозването ѝ за прегледи и възможното стартиране в морето, съобщи Франс прес, като цитира представители на префектурата Калвадос, Нормандия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Акцията по спасяването на съвсем 800-килограмовия морски бозайник завърши рано тази заран, откакто животното една седмица плуваше в реката в Северна Франция. Белугата беше извадена със специфична мрежа и кран от водата.

„ Въпреки невижданата интервенция за избавяне, с горест оповестяваме за гибелта й ", се споделя в обява на управляващите в Туитър. В нея се прецизира, че се е наложило бозайникът, за който беше открито, че е от мъжки пол, да бъде евтаназиран, защото положението му се е влошило по време на превозването.

Ветеринари са открили огромна уязвимост и незадоволителна дихателна активност. Това е довело до решение за евтаназиране на белугата, се споделя още в известието.

Морският бозайник бе изгубил много от тежестта си и има няколко рани по тялото, стана ясно след изваждането му. Предвиждаше се да бъде подложен на прегледи, след което да се вземе решение дали да бъде пуснат в морето.

Смъртта на белугата беше доказана и от организацията за запазване на морските животни "Сий шепърд Франс ", която интензивно участваше в дейностите по спасяването.

Заблуденият в Сена морски бозайник бе видян за първи път на 2 август. Белугата беше снимана в светлозелените води на реката сред Париж и Руан в Нормандия, десетки километри във вътрешността в сушата от морето. Още тогава от "Сий шепърд Франс " оповестиха, че животното е в огромна заплаха, в случай че бързо не бъдат подхванати дейности за връщането му в морето.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР