Акция “Зима започва от утре. Шофьорите имат време до 15-ти

...
Акция “Зима започва от утре. Шофьорите имат време до 15-ти
Коментари Харесай

Акция „Зима“ започва от утре

Акция “Зима ” стартира от на следващия ден. Шофьорите имат време до 15-ти ноември да приготвят колите си за идния сезон като ги оборудват с подобаващи гуми. От Министерство на вътрешните работи обърнаха внимание, че не е наложително гумите да са зимни, стига да дават отговор на изискването грайферът им да бъде най-малко 4мм.

Един от стадиите на акция “Зима ” ще бъде концентриран върху хората, придвижващи се с електрически тротинетки. Ще се следи дали те употребяват каски, светлоотразители и дали се движат в обособените по тази причина места.

Гумите са годни за потребление най-много до 4 години. По-старите стават рискови, без значение от дебелината на грайфера. Кога би трябвало да сменим летните със зимни гуми, изясни пред Дарик радио Орлин Милков от Асоциацията на производителите, вносителите, търговците и вулканизаторите на гуми.

Къде и какъв брой постоянно караме са главните критерии за избор на гуми. Хубаво е да се съветваме с специалистите,за да сме сигурни, че купуваме подобаващи, добави той.

Тази година гумите са с към 30% по-скъпи от предходната, сподели още Орлин Милков. По думите му всесезонните гуми не са за подценяване. Те също са подобаващи при избрани условия.

Експертите поучават водачите да не изчакват до последния миг и до първия сняг, тъй като тогава стават огромни опашки пред сервизите.

Има разнообразни типове гуми и разновидности коя от тях е добра концепция да употребявате. Трудно ви е да управлявате състезателен автомобил и да се нуждаете от гуми, които се показват добре на по-високи скорости? Или пък шофирате тежък пикап и ви трябват гуми, които обезпечават постоянна опора в сериозни условия? Познаването на другите типове гуми, които най-добре ще подхождат на стила ви на шофиране, са най-хубавата насочна точка.

Повече за типовете автомобилни гуми можете да научите.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР