Акция срещу укриване на приходи и неспазване на законодателството са

...
Акция срещу укриване на приходи и неспазване на законодателството са
Коментари Харесай

НАП запечата 10 обекта на пазара в Димитровград 

Акция против укриване на доходи и неспазване на законодателството са провели през вчерашния ден данъчните на територията на най-големия открит пазар на Балканите- този в Димитровград, оповестяват от приходната организация. 10 от тестваните търговски обекти са запечатани от данъчните.

Инспекторите от звеното за фискален надзор са ревизирали 32 обекта, като са открити 29 нарушавания, оповестяват от офиса на приходната организация в Хасково. 10 от установените нередности са неиздаване на касова записка, в 6 обекта е имало разминаване сред маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата, а други не са имали удостоверение за регистрация или са издавали документи за продажба без нужните реквизити. На 10 от търговците е наложена административна мярка „ запечатване на обект “. Екипите на „ Фискален надзор “ са създали 16 инвентаризации, като са преброили и описали стоките и са изискали документи за произхода им и фактури.

По-рано през днешния ден от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково оповестиха, че 39-годишна от омурташкото село Беломорци е била хваната на пазара в миг на продажба на непопълнени фактури с мним издател, към които имало прикован касов бон на друга стойност. Полицаите са иззели 65 непопълнени бланки.

Пак при акцията на Неделен пазар в Димитровград криминалисти са иззели ментета от търговски обект на тържището и лек автомобил, употребени от двама поданици на Нова Загора. В павилиона са открити 330 ментета, а в колата още 33 подправени артикули. Двамата притежатели на 21 и 32 година са ги предали на проверяващите с протоколи по формираните досъдебни производства.

Проверките на приходната организация не престават, като задачата им е да предотвратят опитите за неотчитане на доходи и да предпазят потребителите от недобросъвестни търговци. От Национална агенция за приходите предлагат на жителите да изискват касова записка при покупка на артикули и услуги, като по този метод те ще подсигуряват потребителските си права и ще понижат риска търговците да укриват доходи, разясняват от офиса на Национална агенция за приходите в Хасково.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР