Акционерите на Total одобриха почти единодушно климатичната стратегия на групата.

...
Акционерите на Total одобриха почти единодушно климатичната стратегия на групата.
Коментари Харесай

Петролният гигант Total с ново име и климатична стратегия

Акционерите на Total утвърдиха съвсем единомислещо климатичната тактика на групата. Само дребна част от тях се опълчи, намирайки мярката за незадоволителна. Това разгласи през днешния ден основният изпълнителен шеф на компанията Патрик Пуяне, представен от Франс прес.

Акционерите поддържаха съвсем единомислещо и смяната на името на компанията на TotalEnergie. Така се отбелязва диверсификацията отвън въглеводородите, по-специално в електрическата енергия и възобновимите енергийни източници.

По мотив годишното заседание на компанията Пуяне изрази задоволството си от извънредно мощната поддръжка и голямото болшинство за климатичната резолюция.

Ръководството на френската група за първи подложи на гласоподаване консултативна резолюция за климата, която включва цели за понижаване за директните и непреките излъчвания на парникови газове за 2030 година, по отношение на 2015 година, по пътя към въглеродна индиферентност през 2050 година.

Някои вложители обявиха, че ще гласоподават против проекта на управлението, призовавайки за по-нататъшни старания, осведоми Българска телеграфна агенция.

Неправителствени екологични организации се надяваха да съберат 15 % от гласовете " срещу ".

Сред другите резолюции, които акционерите гласоподаваха, бе подновяването на мандата на Патрик Пуяне, което получи 77,39 гласа " за ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР