Акциите на Wirecard се сринаха с 66 процента, след като

...
Акциите на Wirecard се сринаха с 66 процента, след като
Коментари Харесай

66% срив на акциите на Wirecard след липсващи €1,9 млрд.

Акциите на Wirecard се сринаха с 66 %, откакто немската финтех група заяви, че инспекторите от EY не могат да потвърдят съществуването на €1,9 милиарда, както и че са разкрили съществуването на подправени парични салда, преодставени от трета страна.

Има индикации, че попечители на банкови сметки на Wirecard са правили опити " да излъгват инспектора и да основат неверното усещане за съществуването на такива кешови салда ".

Акциите на немската група, която единствено преди две години бе приветствана в влиятелния показател Dax 30 откакто доближи пазарна капитализация от €24 милиарда, се сринаха след известието. Сега вложителите правят оценка финтеха на едвам €4 милиарда

Компанията увери, че работи с инспекторите по изясняване на обстановката. И заяви, че в случай че докладите за 2019 година не да бъдат оповестени до петък, 19 юни, €2 милиарда заеми ще станат изискуеми. Това би сложило под подозрение бъдещето на Маркус Браун, основен изпълнителен шеф и максимален акционер.

Сагата около Wirecard е от няколко месеца, когато английското финансово издание Financial Times заяви, че чиновници на компанията са се договаряли лъжливо да надуват продажбите и облагата в подразделенията в Дубай и Дъблин и да подведат инспекторите от EY.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР