Акциите на регистрираните в Ню Йорк фирми за криптовалута поскъпнаха

...
Акциите на регистрираните в Ню Йорк фирми за криптовалута поскъпнаха
Коментари Харесай

Акциите на свързаните с крипто компании скочиха

Акциите на записаните в Ню Йорк компании за криптовалута нарастнаха в понеделник, откакто републиканският претендент за президент Доналд Тръмп заприказва за биткойн и даде обещание по-благоприятно контролиране за промишлеността.

Акциите на криптоборсата Coinbase се повишиха с 3%, до момента в който миньорите Bitfarms, Riot Platforms и CleanSpark се покачиха с сред 4 и 5%, предава Reuters.

Тръмп към този момент се показва като пробиткойн претендент преди изборите през ноември, макар че преди няколко години той подлагаше на критика крипто. Завръщането на някогашния президент може да бъде голяма победа за промишлеността, която постоянно се оплаква от несъразмерен контрол и враждебна регулаторна среда при президента Джо Байдън.

Крипто бързо се реалокира от периферията на финансовия свят към мейнстрийма, подкрепят от поддръжката на институционалните вложители и утвърждението на борсово търгувани фондове, обвързани със спот цената на биткойн и етер.

Все отново ръководителят на Комисията по скъпи бумаги и тържища Гари Генслър, най-висшият чиновник на администрацията на Байдън за крипто правоприлагане, предизвести вложителите за дивата волатилност и спекулативния темперамент на токените, като биткойн.

В събота Тръмп сподели, че ще уволни Генслър „ на първия ден “. Той добави, че администрацията му ще сътвори народен „ ресурс “ от биткойни, употребявайки крипто, което държавното управление на Съединени американски щати сега държи и което значително е конфискувано при дейности на правоприлагащите органи.

Кандидатът на Републиканската партия сподели по-рано, че желае всички останали биткойни да бъдат добивани в Съединените щати.

Сценарият на Златокоска при копаенето на биткойни се материализира “, написа Бърнстейн.

В понеделник биткойн скочи над 70 000 $ за първи път от средата на юни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР