През уикенда Доналд Тръмп обеща на хиляди биткойн ентусиасти, че

...
През уикенда Доналд Тръмп обеща на хиляди биткойн ентусиасти, че
Коментари Харесай

„Първият криптопрезидент“? Тръмп иска да „освободи“ индустрия, която доскоро осмиваше

През уикенда Доналд Тръмп даде обещание на хиляди биткойн запалянковци, че като президент ще трансформира Америка в „ биткойн суперсила на света “ – думи, които му печелят точки измежду на един пазар, все по-гневен на засилващия се регулаторен надзор през последните години.

Моята работа ще бъде да ви освободя “, сподели Тръмп.

С въодушевената си тирада в поддръжка на криптовалутите в събота някогашният държавен глава се опита да задълбочи връзките си с една промишленост, на която ѝ е писнало да бъде преследвана от страна на администрацията на Байдън и която е подготвена да похарчи доста средства, с цел да си обезпечи по-благосклонна към криптовалутите публика във Вашингтон.

Коментарите на Тръмп на годишната конференция за биткойн в Нешвил означиха поврат за човек, който единствено преди три години се подиграваше на биткойн като на „ машинация “, която е опасност за американския $.

Факторът на положителното въодушевление оказа помощ на биткойн да доближи шестседмичен връх в понеделник, като за малко докосна 70 000 $, доближавайки се до рекордната си стойност от малко над 73 000 $. Впоследствие потегли надолу.

Мисля, че той ще бъде първият криптопрезидент “, съобщи пред FT Шервин Пишевар, занимаващ се с рисков капитал.

Прегръдката на Тръмп идва в миг, когато крипто се пробва да отхвърли тъмния облак, хвърлен от създателя на FTX Сам Бакман-Фрийд, който тази година беше изпратен в пандиза за 25 години за машинация, и от репресиите на американските регулатори.

Лидерите в промишлеността се оплакват от нападателния метод на американското държавно управление към компании като Coinbase и неуспеха с възприемането на регулации, като настояват, че това рискува да задуши нововъведенията и да изтласка американските компании в чужбина.

Криптовалутите бяха подложени на „ брутална офанзива “ по времето на Байдън и Гари Генслер, ръководител на Комисията за скъпи бумаги и тържища, съобщи Марк Андресен, съосновател на компанията за рисков капитал Andreessen Horowitz, която се счита за най-големия вложител в криптовалути в света, набрал към 8 милиарда $, с цел да се нарежда в бранша.

Беше мощно разочароващо и невероятно да се реализира прогрес по този въпрос с Белия дом “, добави той.

За разлика от това позицията на Тръмп е „ изрично, всеобщо утвърждение на цялото пространство. Пълно, всеобхватно и еднообразно приемане на всичко “, сподели той. „ Това е безспорна смяна на 180 градуса спрямо това, което преживяхме. “

Появата на Тръмп в Нешвил внезапно контрастираше с тази на Камала Харис, която до последно обсъждаше опцията да приказва пред аудиторията, само че реши да не го прави. В резултат, в този момент най-големите имена и компании в региона на цифровите активи са подготвени да заложат на акцията на Тръмп.

Миналия месец Пишевар беше съорганизатор на събирането на средства за Тръмп в Силициевата котловина в дома на вложителя Дейвид Сакс, дружно с ръководителите на Coinbase и Тайлър и Камерън Уинкълвос, създатели на борсата Gemini, които подариха по 1 млн. $ в биткойни за акцията му. Джеси Пауъл, съосновател на криптоборсата Kraken, съобщи, че е дарил 1 млн. $ най-вече в етер.

Други мега донори на Тръмп - основният изпълнителен шеф на Cantor Fitzgerald Хауърд Лутник - се причисли към участниците в Нешвил дружно с поддръжници, носещи червени шапки „ Make Bitcoin Great Again “.

Речта на Тръмп в събота бе наситена с обещания за американската криптоиндустрия - от това да ги назова „ модерни Едисоновци “ до това да смекчи присъдата на Рос Улбрихт, който е в пожизнен затвор за основаването на онлайн черния пазар Silk Road.

Най-големи овации провокира обещанието му да уволни страшилището на промишлеността - Гари Генслер от Комисията по скъпите бумаги и тържищата, който е гневен критик на крипто.

По време на мандата на Генслър организацията заведе искове против най-големите тържища, в това число Binance, Coinbase, Kraken и Gemini, както и против доставчика на заплащания Ripple Labs и компанията за блокчейн програмен продукт Consensys, наред с други, обвинявайки ги в нарушавания на законите за скъпите бумаги. Тръмп бе толкоз сюрпризиран от бурния плач на публиката, че повтори клетвата си.

Той също по този начин даде обещание да постави завършек на „ репресиите “, като съобщи, че разпоредбите би трябвало да се „ пишат от хора, които обичат вашата промишленост, а не от хора, които ненавиждат вашата промишленост “. Участниците в конференцията бяха изключително впечатлени от обещанието на Тръмп да сътвори „ стратегически народен ресурс от биткойни “.

Мисля, че той несъмнено завоюва някои гласове “, сподели Фред Тийл, основен изпълнителен шеф на криптодобивната компания Marathon Digital Holdings, след срещата си с Тръмп.

Кампанията на Тръмп се насочва към криптовалутите от няколко месеца; той приема заплащания в криптовалути и съобщи, че акцията му е получила повече от 25 млн. $ дарения в криптовалути. Избраният от него вицепрезидент Джей Ди Ванс е имал до 250 000 $ в биткойн, съгласно формуляра му за откриване на финансова информация през 2022 година, с което акцията на републиканците си завоюва спомагателни похвали от ръководителите.

„ Ясно е, че [Тръмп] от дълго време мисли за опазване на американската промишленост тук. Независимо дали става въпрос за протекционизъм или за опазване на нещата в офшорни зони, допускам, че това е главният принцип “, сподели почитан началник на американска криптоборса.

В знак на угриженост на демократите за мащаба на криптоподкрепата зад Тръмп, съветниците на Камала Харис през последните дни са се пробвали да „ рестартират “ връзките сред партията и промишлеността, като са се свързали с хора от компании, в това число Coinbase и Ripple, заяви FT.

Същевременно не всички са уверени в ангажираността на Тръмп към крипто.

Виталик Бутерин, съосновател на Ethereum, разкритикува егоистичната поддръжка на пазара за Тръмп. Подкрепянето на прокрипто претенденти значи, че „ политиците схващат, че всичко, от което се нуждаят, с цел да получат вашата поддръжка, е да поддържат „ крипто “, написа той в неотдавнашна обява в блога си.

Други подлагат на критика користните връзки сред Тръмп и криптоиндустрията. „ Мнението на Тръмп може да бъде купено, както видяхме “, сподели Винод Хосла, създател на Khosla Ventures, добавяйки, че изпълнителните шефове очевидно са съдействали за акцията му, с цел да реализиран по-малко обременяваща регулация, тъй че да могат да вършат повече пари.

Кампанията на Тръмп „ сигурно е доста съобразителна, когато става въпрос за това да знае къде е хлябът и да знае кои гласоподаватели могат да бъдат потребни “, сподели Шийла Уорън, основен изпълнителен шеф на Съвета за криптоиновации.

Да се кандидатираш за президент и да бъдеш президент са доста разнообразни неща... какво в действителност би направил, когато е на поста, е различен въпрос “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР