Акциите на Креди Сюис (Credit Suisse) загубиха 10 на сто

...
Акциите на Креди Сюис (Credit Suisse) загубиха 10 на сто
Коментари Харесай

Тревоги заради срива на акциите на Креди Сюис

Акциите на " Креди Сюис " (Credit Suisse) изгубиха 10 на 100 в ранната търговия в отговор на опасенията на вложителите за проекта за преструктуриране на банката, който би трябвало да бъда разгласен по-късно този месец, съобщи Ройтерс.

Швейцарският регулатор Еф И Ен Ем А (FINMA) и " Банк ъв Ингланд " в Лондон, където " Креди Сюис " разполагат с значима централа, наблюдават от близко обстановката, заяви осведомен източник, съгласно който проблемите на банката са добре известни и съществено развиване няма.

Миналата седмица основният изпълнителен шеф на банката Улрих Кьорнер разгласи пред чиновници, че " Креди Сюис " е продала капитал и ликвидност.

През уикенда шефовете на банката са уверявали клиенти, сътрудници и вложители, че нямат проблеми с финансовите средства, писа в. " Файненшъл таймс ". Говорител на банката отхвърли да разяснява написаното от вестника.

Ще се повтори ли сюжетът с „ Леман Брадърс “?

Притесненията за финансовото здраве на “Креди Сюис ” нарастват, само че това не значи, че пазарите се насочват към сюжета, прочут от капиталовата банка “Леман Брадърс ”, счита президентът на Sri-Kumar Global Strategies Комал Шри-Кумар, написа CNBC.

По думите му, Федералният запас би трябвало да се изправи пред следствията от кредитното събитиe, в случай че такова се случи.

Нещо ще се счупи. Това може да бъде или да не бъде моментът на Леман, сподели Комал Шри-Кумар, визирайки колапса на “Леман Брадърс ” през 2008 година, който провокира поредност от огромни избавителни проекти на Уолстрийт и следваща финансова рецесия.

През уикенда няколко медии оповестиха, че “Креди Сюис ” се е пробвала да успокои опасенията на вложителите по отношение на финансовото си положение. Според известията швейцарската банка се е свързала с най-големите си клиенти, откакто нейните суапове за кредитно несъблюдение са нарастнали внезапно.

Като добре прочут и дълготраен критик на метода на Фед към покачването на цените, Шри-Кумар сподели, че последните събития към “Креди Сюис ” демонстрират „ действителната заплаха от погрешно пресмятане на инфлацията за толкоз дълго време “.

„ Те се пробват да компенсират това, като вършат всичко небрежно “, сподели той, имайки поради продължаващата ястребова политика на Фед и обещанието да продължи да покачва лихвените проценти, с цел да понижи инфлацията.

През септември централната банка на Съединени американски щати увеличи референтната си рента с три четвърти от процентния пункт и уточни, че ще продължи да покачва лихвите.

Шри-Кумар счита, че сходни опити за управление на инфлацията са рискови за пазарите по целия свят.

„ Това носи голям риск за световната система във връзка с това, което вършат другите централни банки “, сподели той.

Не мисля, че това е краят на света, само че може да стане ужасно през идващото тримесечие, сподели още Шри-Кумар.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР