Акциите на китайския производител на електромобили BYD скочиха с над

...
Акциите на китайския производител на електромобили BYD скочиха с над
Коментари Харесай

Акциите на BYD скочиха с над 5% след като компанията обяви 200% ръст на печалбата за първото полугодие

Акциите на китайския производител на електрически автомобили BYD скочиха с над 5% през днешния ден, ден откакто от компанията оповестиха голям скок на облагата си за първото полугодие.

Благодарение на рекордните доставки, през вчерашния ден китайският производител на електрически автомобили регистрира 204,68% скок на чистата облага за първата половина на годината – това е чиста облага от 10,95 милиарда юана (1,50 милиарда долара) за интервала януари-юни, спрямо 3,59 милиарда юана година по-рано.

Листваните в Хонконг акции на BYD скочиха с 5,6%, до момента в който акциите в Шънджън се покачиха с цели 4,75%.

Приходите на BYD през първите 6 месеца са се нараснали със 72,72% спрямо първата половина на 2022 година, съгласно борсовото досие.

Най-продаваният авто бранд в Китай разгласи най-хубавите си резултати за 3-месечни продажби в историята си. Компанията е съумяла да продаде цели 700 244 електрическия автомобил през второто тримесечие на тази година, което е с към 98% повече на годишна база, съгласно компанията.

За съпоставяне, американският съперник Tesla регистрира доставки на 466 140 електрическия автомобил в международен мащаб за второто тримесечие.

Китай е най-големият авто пазар в света по продажби и произвеждане. Той е и най-големият пазар на електрически автомобили в света и е основен фактор за навлизането и приемането на електрическите автомобили.

Ценова война

BYD е подложена на напън от ценовата конкуренция сред локалните противници, както и от Tesla. Компанията на Илън Мъск понижи цените на своите Model S и Model X с 10 000 $ по-рано този месец, защото компанията се стреми да завоюва пазарен дял на фона на възходящата конкуренция в Китай.

По-рано тази година BYD и нейните локални съперници като Nio и Xpeng също понижиха цените на своите електрически автомобили.

Намаляването на цените идва в миг, когато потребителите остават внимателни във връзка с разноските на фона на по-слабото от предстоящото икономическо възобновяване в Китай след отпадането на строгите ограничавания заради пандемията от COVID-19.

Конкурентен пейзаж

BYD уголемява активността си и отвън сферата на електрическите автомобили. Вчера BYD разгласи, че подразделението ѝ за електроника придобива бизнеса на американската компания Jabil за произвеждане на мобилна електроника в Китай в договорка на стойност почти 2,2 милиарда $.

BYD Electronics създава редица артикули, в това число смарт телефони, таблети, транспортни средства, роботи и информационно съоръжение.

От своя страна локалният съперник Xpeng заяви, че купува бизнеса на Didi за създаване на интелигентни електрически автомобили посредством замяна на акции на стойност 744 милиона $. Xpeng съобщи, че възнамерява да създаде електрически автомобил, който да пусне на пазара през идната година под нова марка за всеобщия пазар.

Xpeng също по този начин създава взаимно с Volkswagen 2 нови електрическия автомобил, които ще включват модернизиран програмен продукт за подкрепяне на лидера, които ще пусне на пазара в Китай през 2026 година.

През юли Volkswagen съобщи, че ще влага 700 милиона $ в Xpeng и ще придобие 4,99% дял в компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР