Акциите на германската химическа корпорация Байер (Bayer) се сринаха до

...
Акциите на германската химическа корпорация Байер (Bayer) се сринаха до
Коментари Харесай

Акциите на Bayer с рекорден срив след прекратено изпитване на ново лекарство

Акциите на немската химическа корпорация " Байер " (Bayer) се сринаха до най-ниското си равнище от десетилетие, откакто сдружението спря в късен стадий изпитването на ново лекарство за разреждане на кръвта, което не съумя да потвърди ефикасността си, съобщи в. " Файненшъл таймс ", на който се базира Българска телеграфна агенция.

Германската компания разгласи, че нейното изследване, изучаващо резултата на препарата асундексиан за лекуване на предсърдно мъждене, е посочило " по-ниска резултатност ", в сравнение с контролното лекарство.

Днес акциите на " Байер " се сринаха с над 18 %

към 13:30 часа бълг. време, достигайки най-малко от 2008 година Това е най-големият еднодневен спад на книжата на " Байер " и коства на компанията към 7,6 милиарда евро (8,3 милиарда долара) от пазарната ѝ оценка.

Компанията заяви, че е спряла изпитването на асундексиан по рекомендация на самостоятелна комисия, наблюдаваща изследването. " Байер " ще проучва в допълнение данните, с цел да разбере резултата " от изследването и ще го разгласява. Компанията добави, че ще продължи да изследва лекарството в настрана изпитване за пациенти с инсулт.

Анализатори от английската банка " Барклис " (Barclays) разясниха, че виждат неуспеха на изпитването като " цялостна изненада ".

През уикенда " Байер " загуби основен развой в Съединени американски щати, обвързван с нейния хербицид за битка с плевелите " Раундъп " (Roundup), който тя закупи, когато купи американската компания " Монсанто " (Monsanto) през 2018 година

Неуспехът усложнява провокациите, пред които е изправен основният изпълнителен шеф на " Байер " Бил Андерсън, който неотдавна сподели, че представянето на конгломерата е " недопустимо " на фона на напъните да се възвърне след договорката с " Монсанто ".

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР