Акциите на Fiat Chrysler и собственика на Peugeot PSA се

...
Акциите на Fiat Chrysler и собственика на Peugeot PSA се
Коментари Харесай

Peugeot и Fiat решиха да не плащат дивидент

Акциите на Fiat Chrysler и притежателя на Peugeot PSA се търгуваха по-ниско в четвъртък, откакто двата автомобилни производителя обявиха, че няма да платят дивидента върху резултатите от 2019 година, предава Reuters.

Fiat Chrysler (FCA) и PSA, които подписаха съглашение за обединение, което ще сътвори четвъртата най-голяма автомобилна компания в света, обявиха в общо изказване, че решението се дължи на пандемията.

Акциите на PSA се търгуваха с близо 6% по-ниско, а тези на FCA - с близо 4%. Двете компании трябваше да изплатят по €1,1 милиарда на акционерите.

Източник, непосредствен до френския производител, споделя, че мярката е подхваната за опазване на запасите от средства.

Пандемията вкара международната автомобилна промишленост в най-лошия интервал от рецесията от преди повече от десетилетия. Продажбите се срутват с над 50%, откакто държавните управления в Европа, Азия и Северна Америка вкараха строги ограничаващи ограничения против вируса.

Междувременно, двете компании обявиха, че подготвката за сливането върви " добре ". Приключването на договорката се чака преди края на първото тримесечие на 2021 година, а решението на Европейски Съюз би трябвало да бъде оповестено до 17 юни.
 Exor се отхвърли от продажбата на ParterRe
Собственикът на Fiat и Ferrari се отхвърли от договорка за €9 милиарда за част от бизнеса си

Купувачът изискал предоговаряне на изискванията по придобиването
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР