Акциите на европейските банки, които имат най-големи експозиции към Русия,

...
Акциите на европейските банки, които имат най-големи експозиции към Русия,
Коментари Харесай

Санкциите срещу Русия удариха световните пазари

Акциите на европейските банки, които имат най-големи експозиции към Русия, да вземем за пример Raiffeisen Bank, UniCredit и Societe Generale, спаднаха сред 10 и 13%, до момента в който по-широкият банков показател в еврозоната (SX7E) се намали със 7,1%. Причината е въведените стопански и финансови наказания против Русия, разясняват анализатори

Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq се намалиха с към 1,5%.

Все отново спадът на международните акции е относително по-малък от предстоящото, съгласно борсови анализатори, представени от Ройтерс. Индексът на международните акции на MSCI понижа с 0,3%, в съпоставяне със спада от 0,6%, следен предишния четвъртък, и направи скок от 2,4% по отношение на петък.

„ Средата за търговия е мощно динамична и ние поддържаме отбранителна позиция, защото нещата могат да се влошат доста всеки миг ”, показва Питър Гарни, началник на отдела за капитал и количествена тактика в Saxo Bank.

Междувременно цените на петрола се покачиха, откакто съветският президент Владимир Путин приведе нуклеарните въоръжени сили в нараснала подготвеност в неделя, четвъртият ден от войната в Украйна.

Нарастването на напрежението ускори опасенията, че доставките на нефт от втория по величина производител в света могат да бъдат прекратени, което кара фючърсите на петрола Brent да се повишат с 4,9% до 102,72 $. Фючърсите на американския недопечен нефт West Texas Intermediate нарастнаха с 4,29 $ или съвсем 4,7% до 95,88 $ за барел, като по този начин доближиха най-високото си равнище от 2014 година „ Световната стопанска система е изправена пред риска от тревожна стратегическа ескалация в Европа, от обилни стопански и финансови разтърсвания в Русия, която е 11-а по величина стопанска система в света, както и пред съществени разстройства във всички търговски потоци “, предизвести вложителите Хомин Лий, макростратег за Азия в Lombard Odier.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР