Акциите на банките по света се сринаха въпреки уверенията от

...
Акциите на банките по света се сринаха въпреки уверенията от
Коментари Харесай

Срив на банковите акции по света след фалита на американските SVB и Signature Bank

Акциите на банките по света се сринаха макар уверенията от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че американската финансова система е в сигурност, съобщи Би Би Си. 
Спадът в цената на скъпите бумаги идва, откакто Байдън даде обещание да направи каквото е належащо, с цел да отбрани банковия бранш след колапса на Silicon Valley Bank и Signature Bank. 

Инвеститорите обаче се притесняват, че други финансови институции също могат да пострадат и това докара до внезапен срив в цените на акциите в световен мащаб.

В понеделник испанската Santander ( " Сантандер " ) и немската Commerzbank ( " Комерцбанк " ) претърпяха спад на акциите си в един миг от над 10 %.
Поредица от по-малки американски банки понесоха още по-сериозни загуби, макар че твърдят клиентите си, че имат задоволително ликвидност. Нестабилността докара и до спекулации, че американският Федерален запас ще спре проектите за продължаващо повишение на лихвените проценти за преодоляване на инфлацията.
Въпреки че главните фондови показатели на Уолстрийт стабилизираха към края на търговията в понеделник, банковите акции останаха под мощен напън от продажби. Акциите на относително дребните кредитни институции означиха съществени сривове, като тези на First Republic Bank паднаха с 61,8%, на Western Alliance Bancorp - с 47%, на PacWest Bancorp - с 21% и на Zions Bancorp - с 25,7%. По-умерен спад имаше при акциите на водещите американски банки, като тези на Bank of America Corp поевтиняха с 5,8%, на Wells Fargo & Co. - с над 7%, а на JPMorgan Chase & Co - с 1,8%.
 
14 Март 2023014 Март 2023414 Март 202326714 Март 2023384613 Март 2023189313 Март 20231107КоментариКриза - неизбежна, нужна, оздравяваща14 Март 2023 8:21ч.
Има разнообразни способи за балансиране при капитализма. Един от методите е международна война с разрушение на страни и градове. Друг метод е международен фалит с разрушение на банките. Разликата е КОЙ заплаща сметката - в първия случай народите, във втория - банкстерите. Кой метод е за предпочитане? Има за изписване маса от десетки трилиони подправени кредитни пари, основани от въздуха, надлежно нереални цени на най-вече нереални планини от активи. С разрушение на банките, активите се преоценяват, връщат се на действителната си цена, салдото се възвръща. Илюзорно " благосъстояние " от цифрови трилиони ще престане да трови действителната стопанска система.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати БЪХМУТ е новата Сичовка14 Март 2023 8:22ч.
Филмът " Навални " бръкна в здравето на цар Владимир Отровител. Достойният български публицист Христо Грозев се трансформира основен изобличител на кървавия путлеристки режим в Кремъл а Холиууд - в негов гробар. В България би трябвало да се проведат прожекции на кино лентата в гимназиите, с цел да се въодушевяват децата от борци за свободата на индивида като Невалний. Както едно време събираха пари от ученоците за Анжела Дейвис, по този начин в този момент требва да саберат за Невалней. Също да се сервира на учениците фотото на фюрера Копекон, с цел да си издплюят връз него.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати БЪХМУТ е новата Сичовка, " умнико ", това по тематиката ли е?14 Март 2023 8:39ч.
Ех, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! Целият филм е един огромен FAKE, ма за вас, евроджендърския планктон, е супер, че дори и дупер! И, козяк, неазчет! Опорките през днешния ден, като всякога в последно време, доста нефелни, бе! Не може ли нещо по-друго! И, БЪХМУТ е новата Сичовка, баце, през днешния ден козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати @БЪХМУТ е новата Сичовка 14 Март 2023 8:22ч.14 Март 2023 8:40ч.
тази тъпота под всяка публикация ли ще я сер@№ш?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати jjelev14 Март 2023 8:41ч.
1.Концентрацията и централизацията са осн закон на капиталистическите ВЪЗПРОИЗВОДСТВЕНИ ОТНОШЕНИЯ.Тя К.и Ц е достигнала такива лимити че всяко продължение е обвързвано с трус 8ма степен. 2. " Акциите по света " -Света от дълго време не е Съединени американски щати и Европейски Съюз.Обществената и медийна самозаблуда ще ни изяде някой ден главата. " Света " се провали със глобите. " Света " се кани да води война.Домораслите ни политици твърдо имат вяра,че имлицитно принадлежим към света.Боже каква дума " имплицитно " Даже не съм сигурен вярно ли я използвах само че не се сещам за синоним.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Босилсковски14 Март 2023 9:19ч.
Коментар от не специалист.)) Когато не зная точното значение на дадена чуждица, употребявам главната българска дума. И без това рядко се среща чиста българска тирада, която да не е нечиста с чуждици. " имПлицитно " значи, че нещо участва, само че не е очевидно изразено, нещо скрито. Вероятно сте желали да употребите " безапелационно ", което значи - изрично, недопускащо несъгласие, позитивно, уверено.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати nan14 Март 2023 9:18ч.
Според някой наблюдаващи, банкрутите имат ръкотворен-произход (т.е. това е тенденциозен и следен развой от ФРС) и огромно бинго-бонго е едва евентуално. Крайната цел е приготовление почвата за внедряване на CBDC (Цифрова валута на Централна банка) и определяне предстоящ надзор над приходите на жителите.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ретранслатора14 Март 2023 9:21ч.
Казано на най-простичък език следва банкова рецесия, тъй като системата се крепи на петродолара и обвързваното с това потребление на $, като аварийна валута, тъй като Китай, Русия и други употребяват разплащане по-между си и в национални валути, като наклонността е да се премине напълно в национални валути.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023219828 Фев 2023137113 Март 202356903 Март 20233065
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР