Акциите на авиостроителната корпорация Boeing се сринаха с 3% на

...
Акциите на авиостроителната корпорация Boeing се сринаха с 3% на
Коментари Харесай

Акциите на Boeing се сринаха след тежките думи на Тръмп и спирането на полетите на 737 MAX 8 и MAX 9

Акциите на авиостроителната корпорация Boeing се сринаха с 3% на борсата в Ню Йорк след решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп краткотрайно да забрани полетите на моделите 737 MAX 8 и MAX 9 в страната. 

По данни на борсата цената на скъпите бумаги на Boeing в този момент е 373,4 $ за численост. Само през първите два дни след нещастието корпорацията загуби към 20 милиарда $, или 19,8% от пазарната си капитализация.

Тръмп съобщи за прекъсването на полетите по отношение на нещастието в Етиопия, където на 10 март аероплан на Еthiopian Airlines се разруши скоро след излитането и починаха 157 души. През есента на 2018 година аналогична покруса имаше и в Индонезия, напомня Агенция Франс Прес, представен от Блиц. 

“Самолетите стават прекомерно комплицирани за пилотиране. Вече не са нужни водачи, а компютърни техници от Масачузетския софтуерен институт. Необходимо е да се вземат решения за елементи от секундата и сложността поражда заплаха... Не знам за вас, само че аз не желая Алберт Айнщайн да ми е водач. Искам страхотни професионални водачи, които да могат елементарно и бързо да поемат надзор над самолета си! ”, написа президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в своя Туитър.

Тръмп беседва по телефона с изпълнителния шеф на “Боинг ” Денис Милънбърг, съобщи Ройтерс. Двамата са разискали рецесията, през която минава американската  авиокорпорация.

Причините за разбиването на етиопския боинг още не са известни, само че злополуката на същия модел аероплан на “Лайън еър ” в Индонезия на 29 октомври насочи вниманието върху софтуера за надзор за ъгъла на полета на самолета по отношение на хоризонта. Има версия, че при нередовен сензор този програмен продукт се поврежда и той може да заблуди бордовия компютър. Така автопилотът подава команда самолетът да пикира, вместо да се издигне нагоре, а водачите не могат да овладеят обстановката, показва Агенция Франс Прес.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР