Акциите на Aston Martin са подложени на известен натиск от

...
Акциите на Aston Martin са подложени на известен натиск от
Коментари Харесай

Понижение на акциите на Aston Martin при дебюта на автомобила на Агент 007 на борсата в Лондон



Акциите на Aston Martin са подложени на прочут напън от продажби в първия ден на търговия на автомобилния производител на борсата в Лондон, чието в началото обществено предложение (IPO) оценяваше компанията на 4,33 милиарда паунда (около 5,6 милиарда американски долара), оповестява организация MarkеtWatch.

Акциите на ASTM отвориха на равнище от 1900 пени (19 английски лири) за една акция, след което обаче се намалиха с 4,4% към 1816 пенита, търгувайки се по този метод под целевия диапазона, сложена от компанията, сред 18,5 и 20,0 паунда.

Компанията за първокласни коли, известни до преди години като запазена марка за Агент 007 - Джеймс Бонд, беше изпаднала на няколко пъти в механически банкрут, само че съумя да излезе през предходната година на облага за пръв път от 2010-а година насам.

В взаимозависимост от ценовото развиване, компанията Aston Martin може да влезе в показателя FTSE100, като това може да се окаже първата автомобилна компания, която да бъде част от английския показател на сините чипове след Jaguar.

" На този стадий като че ли наподобява, че Aston Martin няма да може да се причисли към FTSE 100, защото пазарната ѝ капитализация е малко под тази, която е нужна ", уточни Нийл Уилсън, основен пазарен анализатор в компанията Markets.com.

Главният изпълнителен шеф на ASMT Анди Палмър съобщи, че общественото предложение на акции и листването на Лондонската фондова борса е " исторически крайъгълен камък " за производителя на коли. " Ние сме разчувствани от импулса в компанията и сме изцяло фокусирани върху продължение на нашата вълнуваща тактика за напредък ", добави Палмър.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР