Акцентът пада върху фондация Америка за България, защото фондацията е

...
Акцентът пада върху фондация Америка за България, защото фондацията е
Коментари Харесай

Адвокатът, анализирал дейността на „Америка за България”: Инвестирани са пари в потресаващи мащаби

„ Акцентът пада върху фондация „ Америка за България ”, тъй като фондацията е наляла пари в голям мащаб. Събрахме нишките и видяхме потресаваща картина на мащабите, в които са вложени средства ”. Това сподели пред БНР юрист Росен Рашков. В рамките на три месеца неговата адвокатска фирма е проучвала и анализирала активността на неправителствената организация от основаването ѝ у нас до през днешния ден.

„ Потресе ме размерът, който е вложен в медии, които директно вземат участие във образуването на публичното мнение., които са съществени източници на черпене на информация. „ Медиапул ” също е с фондация, която също е получила пари ”, добави той.

Рашков добави, че има заплаха, в случай че бъдат изпълнени избрани условия, евентуално да бъдат осъществени и разнообразни сформира на наказателния кодекс по случая:

„ Не е ясно какви са критериите за разпределяне на средствата. Не е ясно дали се изисква насрещно държание. Не се знае дали тези средства са усвоени. Субекти с даден престиж, преследвайки външна цел, вземат участие във образуването на публичното мнение и въздействат върху процесите в страната ”.

„ Големите суми са отивали в медии,образование и правосъдната власт. Как може фондация, в която главните лица са с обучение по философия и те са щели да се борят с проведената престъпност, като провеждат образование на прокурори от профилираната прокуратура? Говоря за „ Риск Монитор ”.

„ Бях сюрпризиран, че до момента в който Христо Иванов е бил програмен директор  на „ Българския институт за правни инциативи ” са получени 1 милион лв., а когато той стопира да го ръководи получва още 2 милиона ”, изясни юристът.

Той разясни, че ще продължат инспекциите и на други фондации.

„ Недопустимо е да се разрешава на непознати субекти да въздействат по подобен метод и в такива мащаби на българското общество ”, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР