Актрисата Виолета Донева е била открита бездиханна в апартамента си

...
Актрисата Виолета Донева е била открита бездиханна в апартамента си
Коментари Харесай

Виолета Донева убита в дома си след имотна сделка за 350 бона, парите ги няма

Актрисата Виолета Донева е била открита бездиханна в жилището си в столичния квартал „ Изток ” при започване на седмицата, а съмненията на околните й са, че е била убита, с цел да бъде ограбена. Това научи сензационно „ Уикенд ” от нейни сътрудници, които са в потрес от неочакваната кончина на 79-годишната звезда на Народния спектакъл. Случаят се проверява от полицията и това е повода към момента да няма публично известие за кончината на една от най-забележителните дами от славното минало на първата ни натрупа.
След като няколко дни Виолета Донева не се появявала пред блока и не отговаряла на телефонните позвънявания на приятелки и на сина си Иво, била извикана полиция. Вратата на жилището била разрушена в наличието на униформените, а в антрето лежал натрупа на известната актриса, направила забележими функции на сцената на Народния и в постановките за телевизионния спектакъл от 70-те години на предишния век. От полицията отхвърлиха коментар дали по тялото й са открити следи от принуждение.

Смъртта й обаче е извънредно странна, защото Виолета нямала никакви болежки и до последно общувала интензивно с другари и сътрудници. Синът й Иво Стайков, който е нейно дете от брака й с режисьора Людмил Стайков, упорствал да бъде направена аутопсия и подозирал, че майка му си е отишла от насилствена гибел. Именно той разкрил, че тя е направила солидна имотна договорка безусловно дни преди гибелта си.

„ Малко преди да почине, Виолета Донева е продала собствен унаследен парцел . Става дума за необятен апартамент, който е спазарила за сумата от 350 000 евро. Парите са изчезнали, като преди този момент са били изтеглени от банковата й сметка ”, безапелационен е източника на „ Уикенд ”. „ Ограбена е и е убита ”, крещял в несвяст опечаления Иво Стайков, когато видял бездиханната си родителка.

В момента се води следствие, като главните заподозряни са представители на имотната мафия в столицата. Възможно е обаче убийството на някогашната гранддама на Народния спектакъл да е обвързвана по някакъв метод с хора от обкръжението на щерка й, която съгласно слуховете преди време имала проблеми с опиатите.

Родената през 1943 година звезда на театъра от години не се изявява на сцената . Тя бе оповестена за „ заслужил актьор ” през 1974 година и бе носителка на медал „ Кирил и Методий ” II степен. В тези години е посочена за една от обичаните актриси на Тодор Живков, а пикантната клевета ги обвърза и с по-близки персонални връзки.

Дебютът й в киното е едвам на 18-годишна възраст - още през 1961 година във кино лентата „ Стръмната пътека ” на Янко Янков. Първата й основна роля е в „ Двама под небето ” на Борислав Шаралиев. През 1963 година се снима във кино лентата на Кирил Илинчев по романа на Георги Марков „ Анкета ”, а през 1970 за повторно работи с Борислав Шаралиев в „ Сбогом, другари ”. През 1972 година получава премия за женска роля за Мария във кино лентата на мъжа си Людмил Стайков „ Обич ”. Играе в два кино лентата на Иля Велчев – „ Дубльорът ” (1974) и неразрешения „ Завръщане от Рим ” (1977). За ролята на Люба във кино лентата „ Допълнение към Закона за отбрана на страната ” (1976), още веднъж режисиран от мъжа й Людмил Стайков, е отличена със статуетката „ Свобода ” на филмовия фестивал в Сопот, когато премията за мъжка роля получава Ив Монтан.

Виолета Донева напуща театъра в пика на славата си, откакто нейни колежки подават тъжба против нея, че е задигала техни персонални движимости. Впоследствие се появяват обвинявания, че е крала хавлиени кърпи и позлатени принадлежности от хотели у нас и в чужбина, където е била в командировка. Гръмва величествен скандал, при който се оказва, че Виолета Донева е клептоманка. Опозорена, тя се отдръпва от дейна активност, а малко по-късно се развежда и с режисьора Людмил Стайков.

Виолета Донева се скрива за известно време, след което се снима в постановки в телевизионния спектакъл доникъде на 80-те години на предишния век. Именно от тези й изяви става изключително известна в цялата страна. След това са занимава с дублаж на филми и преводи на литературни творби. За последно е в трупата на спектакъл „ Възраждане ”.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР