Актрисата Латинка Петрова се определя като перфектна домакиня, която всеки

...
Актрисата Латинка Петрова се определя като перфектна домакиня, която всеки
Коментари Харесай

Актрисата легенда Латинка Петрова навръх 80-годиншия си юбилей: От Ванга знам, че ще живея много дълго

Актрисата Латинка Петрова се дефинира като съвършена стопанка, която всеки ден готви по 3 манджи. Изкарала коледните и новогодишни празници вкъщи с околните.

На 1 януари навърши 80 години и от тази висота отбелязва, че животът изтича доста бързо през пръстите. Убедена е, че е живяла живота си дотук заслужено и не съжалява за нищо минало.

 

Споделя, че земният й път дотук е минал в много самотност, тъй като не лъже и не угодничи. Не може да се спогоди с човек, който е кадърен да й донесе болежка, а същинските й другари са в действителност малко.

 

Връща се във времето на комунизма и отбелязва, че тогава на актьорите им било доста по-трудно, тъй като кастингите и състезанията били сменени от връзки и подкрепи. Освен това не можели да се реалокират в различен спектакъл, тя самата изкарала 29 години в Сатирата. Припомня, че е една от първите, правили стендъп комедия, която хората приемали доста добре. Макар да желала да показва това изкуство, нямала място за изява. Днес е друго – всеки от актьорите има късмет да съобщи какво може.

 

В кариерата й я спъвал освен фактът, че е от оскъдно работническо семейство, а и това, че в никакъв случай не е била член на Българска комунистическа партия.

Никога обаче и през разум не й е минавало да се откаже от актьорството – четяла, пишела и чакала светлото си бъдеще. То пристигнало, когато й се случило да взе участие в реклама на мобилен оператор през 2009 година, с която влезнала във всеки дом и по този начин станала известна. Боли я, че е добила популярност посредством реклама, а не посредством театралните й функции.

 

Мъчно й е когато няма функции. На 80 години към момента има какво да даде и получи. Всеки път, когато щерка й, й се обади да отиде да гледа внучката, отлита на мига. В квартала оказва помощ на няколко души с цигари, пари и артикули и твърди, че й е прелестно да дава.

И въпреки здравето й да не е като на 40, твърди, че няма съществени недоволства. На всеки три месеца си прави цялостна кръвна картина и в случай че има нещо притеснително в резултатите, незабавно взема ограничения. Успяла е да подреди живота си по този начин, че да върви в спокоен темп. Задачите за идващия ден си ги възнамерява още от вечерта и до през днешния ден не й се е случвало нито един път да не помни нещо.

 

Пенсията, която получава е в размер на 526 лв., а през юни след нарастването ще стане 580 лв.. Не се оплаква обаче и твърди, че се оправя, кара и колата. Съпругът й, с който след година ще отбележат половин век брак, си има своя кола. Признава, че в случай че не били околните й никога не би се справила с пенсията, която получава.

 

Твърди, че със брачна половинка й Красимир Джонгалов постоянно са имали хармонична връзка и не са имали сложен миг. Прекарали живота си дружно в тиха пристойност.

Категорична е, че не се плаши от „ умиралка “, единствено се моли на Бог да не си отиде от този свят след болест или тежка тъга и да не се находища. Съпротивлява се на негативизма, мислейки положително и за хубавите места на които е била, както и за идното й пътешестване до Гърция през лятото. Преди години Ванга й споделила, че я вижда остаряла и доста проскубана. Латника отбелязва, че е неприятно, че ще е проскубана, само че пък най-малко ще поживее.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР