Актрисата Кристина Апългейт се е подложила на операция за отстраняване

...
Актрисата Кристина Апългейт се е подложила на операция за отстраняване
Коментари Харесай

Кристина Апългейт отстрани яйчниците си

Актрисата Кристина Апългейт се е подложила на интервенция за премахване на яйчниците и фалопиевите тръби.

45-годишната звезда от сериала “Женени с деца” е подхванала фрапантната мярка, тъй като нейна братовчедка е умряла от рак на яйчниците. Блондинката разкри в изявление, че е минала тежката интервенция преди две седмици.

През 2008 година Кристина се подложи на двустранна мастектомия, откакто беше диагностицирана с рак на гърдата. Апългейт и до през днешния ден се опасява ракът да не се завърне. И въпреки лекарите да са безапелационни, че не е належащо към този момент да си прави мамограми, тя посещава онколога на всеки шест месеца и споделя, че ще продължи да го прави до края на живота си. “Въпреки всички взети ограничения, рискът остава”, споделя тя.

Актрисата доста внимава и по какъв начин се храни. Тя споделя, че съблюдава вегетарианска диета, защото счита, че храната играе основна роля за това дали ракът ще се прояви и популяризира. По този метод храни и 6-годишната си щерка Сейди, защото има огромна възможност то да е наследило разновидност в гена BRCA, излагаща я на над 50-процентен риск от рак на гърдата или яйчниците. “Опитвам се да я вардя от стрес и да й обезпечавам най-чиста храна, знаейки, че когато навърши 20 години, ще би трябвало да стартира да се изследва. Къса ми се сърцето при мисълта, че може да й се наложи да води сходна на моята битка”, споделя загрижената майка.

Източник: missbloom.bg
Снимки: Profimedia
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР