Актрисата Диана Димитрова обясни защо Прокуратурата отказа да образува досъдебно

...
Актрисата Диана Димитрова обясни защо Прокуратурата отказа да образува досъдебно
Коментари Харесай

Актрисата Диана Димитрова: За мен битката с насилника приключи на 28 март 


Актрисата Диана Димитрова изясни за какво Прокуратурата отхвърли да образува досъдебно произвеждане за насилието против нея и разгласи, че към този момент една година се вършат всевъзможни опити да се прикрие случая и „ да се излъска имиджа на насилника “./б.р.Юлиян Вергов/

„ За мен борбата с насилника завърши на 28-ми март, когато моите прелестни сътрудници от сериала събраха невероятна храброст и проговориха в името на справедливостта. Те не опазиха персонално мен, а идеята да кажем НЕ НА НАСИЛИЕТО. Гласовете им бяха толкоз мощни, че цяла България ги чу. Михаил Чехларов – реквизитор, Грета Манчева – основен художник грим, Стефан Геков – 2-ри помощник камера, Даниел Емарт – сет дресър, Дилян Иванов – 2-ри помощник камера, Владимир Ковачев – гардеробиер, Йоана Попова – гардеробиер, Светлозар Петров – реквизитор. Те бяха потресени и побеснели, че употребяват имената им, професионалните им квалификации в сякаш публично изказване от екипа на сериала, изпратено до медиите на 27-март. Писмо, което в никакъв случай не са чели. Писмо-донос проведено от г-жата, която твърдеше, че е директен очевидец в гардеробната през 2017 година Същата им се е обаждала и агитирала да запазят неутралитет. Писмо, в което се изреждат имената на 31 сътрудници, а 20 от тях даже не са били на работа в същия ден. Доказах го със непокътнатата снимачна стратегия, която разгласих и я изобличих в следващата долна неистина “, написа тя в профила си във Facebook.

Тя споделя, че „ след умишленото медийно деформиране на обстоятелствата от постановлението на Прокуратурата “ е длъжна да направи къса ретроспекция:

„ Първо. Прокурорът отхвърля формиране на досъдебно произвеждане на съображение чл.24, ал.1, т.3 и ал.5 Наказателно-процесуален кодекс и това е написано категорично в постановлението му. Това значи, че е изтекла отминалостта за осъщественото закононарушение, както и че закононарушението се преследва по просба на потърпевшия пред съда, а не се води от прокуратурата – тя се занимава само с закононарушения от общ темперамент. Тази отминалост е в размер на три години и е изтекла през 2020 година Ако прокурорът считаше, че насилникът е почтен, щеше да откаже формиране на досъдебно произвеждане на друго съображение, а точно – чл.24, ал.1, т.1 Наказателно-процесуален кодекс – действието не е осъществено или не съставлява закононарушение. Скъпи хора, прокурорът не приема, че насилникът е почтен, а че не може да бъде преследван от закона заради изтекла отминалост.

Второ. Цитирам текста от постановлението: „ Действително в сегашния проблем се открива, че по тялото на Диана Димитрова има породени мекотъканни контузии – оток и кръвонасядания в региона на лява предно – странична част на лицето и лява раменница. Заключението на вещото лице КАТЕГОРИЧНО показва, че лимитирани по повърхност описаните кръвонасядания били с темперамент да причинят и се отнасят към медико – биологичния симптом „ Болка и Страдание “ по смисъла на чл.130, ал.2 Наказателен кодекс. “

Трето. Бях решена да подхваща ограничения поради формалното (единствено писмено) изказване на насилника, в което съзнателно изманипулира обществото и с подмятания склони да мисли, че съм се държала непочтено. Изявление, което аргументи големи вреди върху името ми и измести фокуса за насилието, а жълтата медия развихри въображението си до висоти. Но след намесата на моите сътрудници на 28-ми март взех решение, че няма смисъл в допълнение да смущавам родителите си, най-много майка ми и да се наемам повече, тъй като цяла България разбра, че съм била насилена, а насилникът се пробва да го прикрие. А хората и приятелите ми знаят какъв човек съм и нямаше потребност да изреждам добрините и идеите свързани с деца, в които съм взела участие. Но насилникът е решен непременно да продължава с публичната операция и е пуснал просба в съда за засегнатост, поради мой фейсбук статус. Да, за засегнатост след съвсем година. Доколкото може да има нещо занимателно в цялата тази унизителна и мъчителна за мен история е, че насилникът не се усеща почтен, а афектиран! Защото в случай че се усещаше почтен, щеше да е завел до момента дело против мен за набеждаване в закононарушение.

Ако можех да върна времето обратно в деня, когато споделих дълго защитаваната загадка за породеното върху мен принуждение, в този момент още веднъж щях да приказвам. След една година виждам смяната и резултата, тъй като до този миг тематиката за насилието беше табу. А жертвите на принуждение бяха просто статистика. Някой трябваше да влезе пръв в огъня и да даде публичност. Не скърбя за избора си, тъй като беше верният. Независимо от високата цена, която платих. Говорете, с цел да Ви чуят, без значение дали са минали пет или 10 години! Насилието е закононарушение и жертвите не би трябвало да се санкционират наново като носят в себе си страха от изобличаването на насилника.

Искам да Ви поканя в откритото правосъдно съвещание на 14-ти декември, 16:45ч. в правосъдната зала на Софийски областен съд, 20 – ти углавен състав, гр. София, бул. „ Ген. М. Д. Скобелев ” № 23. Имам правото да не се явявам на делото, само че взех решение, че ще бъда там…заради целия път, който извървях и поради себе си.

Скъпи хора, не позволявайте злото да Ви затваря очите за истината! “, приключва тя.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР