Актрисата Ана Пападопулу реагира на продължаващия скандал около като директор

...
Актрисата Ана Пападопулу реагира на продължаващия скандал около като директор
Коментари Харесай

Ана Пападопулу описа греховете на трима от противниците на директора на Народния театър

Актрисата Ана Пападопулу реагира на продължаващия скандал към като шеф на Народния спектакъл, като насочи безименни обвинявания против съответни трима " деятели " против него.

Пападопулу не разкрива самоличността им, само че ги уличава в това, че са " твърдо решени да унищожат всяка опция за развиване и благополучие на театъра ".

Тя изброява и съответни случаи на унизително и лицемерно държание от страна на неназованите си сътрудници, като приключва позицията си с въпроса дали " господин Василев е най-голямата заплаха за българската просвета ".

Какви са нарушаванията, за които приказва Пападопулу?

Актрисата разказва три случая, в които трима обособени хипотетични опозиционери против Васил Василев са се държали несъответстващо по отношение на сътрудниците си по време или след представления:
един от тях е упрекнат за това, че крещял " Тъпаци " от кулисите по артисти, които играят на сцената;вторият е упрекнат, че е " извлякъл театралната си партньорка за косата, крещейки ѝ зад кулисите, че с бездарници не можел да седи на една сцена " (Пападопулу прецизира, че потърпевшата жена е " естествено събитие и национално благосъстояние " тот позиция на гения си);третият човек е упрекнат за това, че " безусловно неоснователно злослови, заплашва и злепоставя сътрудниците си ".
Пападопулу твърди още, че един от " партизаните ", както тя ги назовава, е работил по едно и също време на трудов контракт и е получавал хонорар - " казус, разрешен за богове ". Другите двама са изразявали обществено удовлетворение и даже раболепство - с целуване на ръкатана шефа пред " към 50 души очевидци " - след избора на Васил Василев за шеф на Народния спектакъл.

Това не е напълно ненадейно - Василев разчиташе на поддръжката на Александър Морфов по време на състезанието за позицията, а режисьорът се върна на сцената на театъра през лятото на 2022 година след встъпването в служба на новия началник. Само няколко месеца по-късно обаче избухна тежък политически спор сред двамата поради закрилата, която Василев осигуряваше на заместничката си Велислава Кръстева даже след появяването ѝ до Ахмед Доган в деня на изборите на 2 октомври.

Ана Пападопулу назовава " подлост и липса на всичко човешко " държанието на тримата, разказани в позицията ѝ, като оспорва дейностите им против Василев като " огромни и страшни ползи, които се целят в сърцето на този спектакъл ".
" Когато се премине оттатък всички морални закони, когато се потъпче всичко свято в връзките сред хората, когато психическият тормоз не стопира с месеци, тогава няма по какъв начин да се таи. И дано не разрешаваме на хора, които са способни да унижават цяла една институция да взимат решения макар разсъдъка и закона, водени от персоналните си демони и ползи ", споделя още тя.
Позицията ѝ приключва с категорично конкретизиране, че артистът, който финален напусна театъра в символ на митинг против ръководството на Василев, " в никакъв случай не е бил част от трупата на Народния спектакъл ", а е бил " посетител артист, което не го прави по-малко надарен ".

Думите на Пападопулу предизвикаха прочувствена реакция от страна на актрисата Рени Врангова (съпруга на Александър Морфов), която разказва изказванията ѝ като резултат от " негоден телефон " в театъра и пресилени истории, които " придобвиат неуместни измерения ".

Врангова обръща съответно внимание единствено на коментара за позицията на Камен Донев в Народния спектакъл, като разказва кариерата му на сцената от 2000 година до момента.

" Не щатът прави мястото ни в театъра! Когато публиката влезе в театъра не се интересува кой е на щат и кой не е! Чувството за благосъстоятелност, тъй като сме на безсрочни, доживотни контракти (това не знам дали го има някъде по света) е неуместно и безсмислено! “ Трупа ” не е да си приказваме по гримьорните и да честваме нещо си дружно. Трупата е това, което се случва на сцената ", написа още тя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР