Актовете на Кирил Петков като служебен министър на икономиката няма

...
Актовете на Кирил Петков като служебен министър на икономиката няма
Коментари Харесай

Решенията на Кирил Петков няма да бъдат отменени, дори да е “канадец“

Актовете на Кирил Петков като длъжностен министър на стопанската система няма да бъдат анулирани, даже той да се окаже с двойно поданство и президентският декрет за назначението му бъде разгласен за противоконституционен, разясниха импровизирано пред Mediapool членове на Конституционния съд.

В началото на седмицата на указа на президента Румен Радев за назначение на служебното държавно управление, в частта за назначение на Петков за длъжностен министър.

Партията на Бойко Борисов стимулира настояването с проблема за поданството на Кирил Петков към датата на президентския декрет.

" Кирил Петков неотложно би трябвало да бъде отхвърлен от поста си точно, тъй като е ясно, че неговите актове както до момента, по този начин и оттук насетне могат да бъдат оповестени за оскъдни и това, несъмнено, ще докара до вреди за страната. Кой ще носи отговорност? ", разяснява възмутено тогава Даниел Митов от ГЕРБ.

По неофициална информация на Mediapool, в случай че Кирил Петков в действителност има канадско ггражданство все още на назначението, Конституционен съд ще разгласи неговия избор за противоконституционен. Според преобладаващото пояснение на конституцията условието за българско поданство е изцяло официално и не предстои на в допълнение пояснение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР