Актове за незаконно строителство валят в ромската махала. До момента

...
Актове за незаконно строителство валят в ромската махала. До момента
Коментари Харесай

Погнаха с актове ромската махала на Войводиново

Актове за нелегално строителство валят в ромската махала. До момента са формирани 16, научи „ Марица ”.

Трудно е да установим коя построяка на кого е, тъй като са слети една в друга или пък са толкоз близо една до друга, сподели кметът на Община „ Марица ” Димитър Иванов. Въпреки че е в отпуска градоначалникът е на място и следи работата на екипа. Той изясни, че са залепени актове на съвсем всички порти, защото в общината няма документи за строителство за нито една от тях.

В момента се образува още една комисия, в която ще бъдат включени специалисти на Пожарната, Енергото, общината и полиция. Те би трябвало да огледат и дефинират евентуално рисковите постройки, които също ще получат актове за нелегално строителство и ще бъдат съборени.

След актовете, притежателите на постройките ще имат 7-дневен период да апелират и показват документи в общината, с цел да потвърдят вероятно, че постройката им не е противозаконна. Ако не бъдат показани, следва издаването на заповед за събаоряни и 14 -дневен период за ново обжалване. Ако такова няма, следва срутване.

Междувременно стана ясно, че довечера основателите на митинга във Войводиново и хора от селото още веднъж ще се съберат пред църквата в селото. Кметът на общината Димитър Иванов и на селото Димитър Тосев ще им обяснят какво са свършили денем екипите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР