Активно мероприятие срещу машинното гласуване. Така премиерът Николай Денков определи

...
Активно мероприятие срещу машинното гласуване. Така премиерът Николай Денков определи
Коментари Харесай

Денков определи случилото се преди първия тур на изборите като активно мероприятие

Активно мероприятие против машинното гласоподаване. Така министър председателят Николай Денков дефинира събитията преди първия тур на локалните избори, довели до анулацията на гласуването с машини. Той съобщи, че желае оставката на зам.-председателя на ДАНС, който е популяризирал отчета си, без първо да го разиска с него. Денков към момента не е приказвал с министъра си Александър Йоловски дали е заплашван от Кирил Петков и Божидар Божанов, заради което да му се постанова да употребява защитата от НСО.

Определени кръгове имат интерес да не се гласоподава с машини, съобщи министър председателят Николай Денков:

" Аз нямам подозрение, че това, което се случи в петък, е интензивно мероприятие от групи, които не желаеха да има… - От кого? - Както знаете, желая оставката на зам.-предс. на ДАНС, който без да ме осведоми, без да съблюдава ЗКИ, изпрати тази информация на необятен кръг от хора, по този начин е вместо да решим казуса, ние в действителност предопределихме. "

Денков уточни, че към момента върви узаконяването на машините за втория тур, само че чака:

" Дали ще има машини, е въпрос с нараснала компликация, тъй като верификацията на тези машини изисква много време. В момента работи непрекъснато екипът, безусловно непрекъснато, с цел да могат оптимално бързо да извършат тази верификация. "

Денков не отговори дали офанзивата е от ГЕРБ, Движение за права и свободи или президентската институция, само че съобщи, че текат инспекции и следствие. Обясни и за какво няма досега оставка от зам.-председателя на ДАНС:

" Аз не мога да уволня, аз самият или Министерски съвет заместника или ръководителя, биз да има с ответната съгласувателна процедура, по тази причина очаквам от ръководителя на ДАНС да ми изпрати с ответното предложение, тъй като по закон аз би трябвало да получа това предложение, с цел да уволня зам.-предс. По същия метод няма по какъв начин да се разделя с ръководителя, без да имам единодушието на президента. "

Денков още не е приказвал с министър на електронното ръководство Александър Йоловски дали е бил заплашван от Кирил Петков и Божидар Божанов, заради което употребява защита от НСО:

" Чисто човешки ще попитам Йоловски какво се случва, тъй като аз познавам и господин Божанов, познавам и Кирил Петков, това, което прочетох в медиите, то е неуместно, няма друга дума. Така че там има някакво недоразумение, има нещо, което се е случило, ще го попитам човешки да ми опише защо става дума. "

Денков повтори, че не приема Делян Пеевски да му слага периоди с писма:

" Естествено, че не го одобрявам. Всеки си има задължения, държавното управление си има задължения и Народно събрание си има права и отговорности. Например слагането на периоди не зависи кой какво е написал в писмото, а разпоредбите за работа на институциите. "

Премиерът уточни още, че има информация за евакуацията на българите от Газа, само че отхвърли да даде повече детайлности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР