Активни кръводарители стартираха Коледно предизвикателство, с което ще спасят живота

...
Активни кръводарители стартираха Коледно предизвикателство, с което ще спасят живота
Коментари Харесай

Бургазлии се включват в Коледно предизвикателство – даряват кръв, за да спасяват непознати |

Активни кръводарители стартираха Коледно предизвикателство, с което ще спасят живота на хора, които не познават. Под мотото „ Грижа ни е “, с което приканват бургазлии да дарят кръв, да си създадат фотография и да тагнат трима свои другари, с цел да ги провокират да създадат същото.

С тази " верига на положителното " те се надяват да оказват помощ на непознати, които се нуждаят от незабавно кръвопреливане.

„ Включих се, тъй като и през днешния ден в болничното заведение има нечия майка, татко или дете, които се нуждаят от кръвопреливане. Утре ще одобряват човек – потърпевш в злополука, опериран по неотложност, или онкоболен. Той също ще има потребност от кръвопреливане. Ние не познаваме тези хора, само че всеки ден виждаме апели на някой обезверен човек, който търси кръводарители за свои близки. А в миналото тези хора нямат близки и другари или не им е до събития във фейсбук. Те разчитат на знамение – на някой чужд, който е дарил кръв просто по този начин – непринудено и безплатно, без да чака нищо в подмяна “, изясняват участниците в предизвикването ", споделя участник във " веригата на положителното ".

„ Обикновено преди празници кръводарителите понижават, това е всекидневно за сезона. Но злополуките и незабавните интервенции не понижават, потърпевшите не престават да се нуждаят от кръв. Празниците са време, в което доста хора вземат решение да създадат положително, да се включат в благотворителна самодейност, да оказват помощ на някой нуждаещ се. Със сигурност ще спасите живота най-малко на един човек, в случай че дарите кръв “, изясни началникът на Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас доктор Людмила Желязкова.

Да подари кръв може всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години. Работното време на отделението с кръводарители е от 7.40 до 14 ч. всеки работен ден. Всеки кръводарител има право на два дни заплатен отпуск, с който може да си обезпечи спомагателна отмора по празниците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР