Активистка организация публикува база данни с информация за предполагаеми химически

...
Активистка организация публикува база данни с информация за предполагаеми химически
Коментари Харесай

Oрганизация публикува база данни на химическите атаки в Сирия

Активистка организация разгласява база данни с информация за хипотетични химически офанзиви в Сирия - добавка към увеличаващата се сбирка от видеозаписи и фотоси, които документират хипотетични военни закононарушения, осъществени през седемгодишния спор, съобщи Асошиейтед прес.

"Сирийският списък ", който работи с правозащитни организации като "Амнести интернешънъл ", сподели, че е ревизирал 861 видеозаписа от към 212 офанзиви, за множеството от които се счита, че са дело на държавните сили. Материалът е възложен от 193 източника, като огромна част е оповестен в обществените медии от редови сирийски жители, сподели съоснователят на организацията Хади ал Хатиб пред публика в Берлин.

Ал Хатиб, който живее в Германия от 2014 година, означи, че организацията желае да предотврати изгубването на тези материали, тъй че те да могат да бъдат употребявани за изправяне на хората, виновни за военни закононарушения, пред правораздаването. Екипът, който работи в разнообразни точки на Европа и Близкия изток, желае да добави базата данни с информация за местата, на които е снимано обещано видео, и най-много да ревизира достоверността му, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Сирийският списък сътрудничи с журналистическия уебсайт Белингкет, прочут с щателните си инспекции на снимания материал от зони на военни дейности. Макар за множеството документирани от групата химически набези да се твърди, че са осъществени от сили, предани на президента Башар Асад, в това число най-новото в град Дума покрай Дамаск, няколко се считат за дело на бунтовническите сили и екстремистката формация "Ислямска страна ", сподели Абдулрахман ал Джалуд, един от откривателите в "Сирийския списък ".

Ал Хатиб сподели, че той и сътрудниците му не са обезсърчени от обстоятелството, че напъните им отговорните за военни закононарушения в Сирия да бъдат изправени на съд към този момент са безрезултатни. "Това не значи, че би трябвало да спрем. Чакаме с неспокойствие деня, когато ще можем да използваме този материал, защото възобновяване на Сирия би трябвало да включва признание, следствие на закононарушенията и съд за тях ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР