Активистите от Спаси София питат кмета на София, Йорданка Фандъкова,

...
Активистите от Спаси София питат кмета на София, Йорданка Фандъкова,
Коментари Харесай

Спаси София пита Фандъкова дали води кампанията си с общински средства

Активистите от Спаси София питат кмета на София, Йорданка Фандъкова, дали и за какво продължава да води политическата си акция с обществения запас на всички софиянци? Те обръщат внимание на обстоятелството, че от името на Столичната община, се пускат скъпоструващи клипове, които възхваляват активността на кмета.
“Само през последните две седмици, бяха пуснати осем професионални клипа от госпожа Фандъкова. Понеже те съдържат и герба на София, питаме кмета дали те са платени с парите на столичани?” - упорства Борис Бонев от Спаси София.

От организацията установяват, че през последните седмици се следи невиждана активизация на кмета. Градските деятели споделят, че в акцията се употребяват общински детски градини, учебни заведения и лечебни заведения. “За политическа реклама се употребяват даже малолетни деца и пациенти в общинските лечебни заведения. В цялостно несъгласие с изборното законодателство се употребява и гербът на София. Г-жа Фандъкова продължава да употребява и водачите и колите на НСО при своите ПР обиколки из града. Всичко това коства доста пари и очевидно се заплаща от данъкоплатците”. - съобщи Гергин Борисов.

“Г-жа Фандъкова би трябвало неотложно да се отдръпна от позицията си на власт и да спре да употребява обществените запаси за персонални цели. Сигурен съм, че софиянци не желаят техните пари да се харчат за ПР акции, вместо за решение на проблемите на столицата.” - приканва Борис Бонев, самостоятелният претендент за кмет на Спаси София.

От Спаси София считат, че държанието на претендент кмета за аморално и се надяват софиянци да се опълчват на воденето на акция за персонални цели с обществен запас. “Кампания, струваща милиони, нито ще реши проблемите на София, нито ще замаже гафовете на ръководството. Нашите съграждани имат потребност от почтено и намерено ръководство, а не от още ПР акции, целящи да ни убедят в една напудрена действителност.” - споделят от Спаси София.

Припомняме, че деятелите от Спаси София събраха над 7000 подписа и сполучливо се записаха за присъединяване в локалните избори. От организацията поддържат Борис Бонев за самостоятелен претендент за кмет и общински консултант, както и Гергин Борисов като самостоятелен претендент за общински консултант. “Гордея се, че водим радикално друга и изцяло открита акция, която приляга на европейска столица. Ежедневно се срещаме с нашите съграждани и приказваме за решенията на проблемите, вместо да разчитаме на скъпи медийни похвати. Очаквам и останалите претенденти да разгласяват своите предизборни стратегии и се надявам и те да имат съответни хрумвания за София. Гражданите чакат сериозен спор, който се надявам да се случи напълно скоро” - приключи с апел, Борис Бонев от Спаси София.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР