Активисти от украинското движение "Освобождение" блокираха сладкарската фабрика на президента

...
Активисти от украинското движение "Освобождение" блокираха сладкарската фабрика на президента
Коментари Харесай

Украинци блокираха сладкарската фабрика на президента Петро Порошенко


Активисти от украинското придвижване "Освобождение" блокираха сладкарската фабрика на президента Петро Порошенко в югозападния град Виница, изисквайки от него да направи воя избор – страната или бизнеса.

Блокиралите фабриката „ Рошен “ са пристигнали от Киев, с цел да предотвратят „ всепозволеността, кражбите и лъжата “, споделя се на страницата на придвижването в Туитър. Не се показва какъв брой души вземат участие в акцията.

„ Президентът би трябвало да избира – да се занимава или с страната, или със своя бизнес “, глади изказването на организацията в обществената мрежа.

Участниците в мероприятието приканиха украинците да бойкотират стоките и услугите, създавани от предприятията на Порошенко, да нямат работа с "нито една от 104 компании, който той е показал в своята декларация “.

Порошенко е на пето място в класацията за най-богатите 100 украинци през 2017 година, формирана от украинското издание "Новое время" дружно с капиталовата компания Dragon Capital. В съпоставяне с 2016 година той е слязъл с едно място по-надолу, само че е нараснали благосъстоянието си от 959 млн. $ до един милиард. Първи е индустриалецът Ринат Ахметов, чийто капитал възлиза на 6,9 милиарда $. /РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР