Активисти и поддръжници на политическата партия Възраждане“ блокираха пристанище Варна-Запад,

...
Активисти и поддръжници на политическата партия Възраждане“ блокираха пристанище Варна-Запад,
Коментари Харесай

Протест на „Възраждане“ блокира пристанище Варна-Запад в знак на недоволство

Активисти и поддръжници на политическата партия „ Възраждане “ блокираха пристанище Варна-Запад , изразявайки своето неодобрение от няколко основни решения, взети от Народното събрание и държавното управление, които заплашват националния и икономическия суверенитет на България.

Основната причина за митинга е отхвърлянето на Референдума за опазване на българския лев , проведен от Инициативен комитет и подсилен от „ Възраждане “. Протестиращите настояват, че правото на 604 000 българи да гласоподават на референдума е било отнето, което съставлява удар по демокрацията в страната . Те считат, че загубата на националната валута е равносилна на загубата на суверенитет, като бъдещите решения за страната ще се вземат от центрове на власт в Брюксел, Франкфурт или Берлин.

Протестът също по този начин акцентира загрижеността за енергийния суверенитет на България , с необикновен акцент върху демонтажа на блокове на АЕЦ Козлодуй и продажбата на реакторите на АЕЦ Белене. Протестиращите виждат тези дейности като стъпки към унищожаването на нуклеарната енергетика в страната.

Протестиращите показват съществено неодобрение от въздействието на фотоволтаиците и ветрогенераторите върху плодородната земя и риболова, което съгласно тях заплашва хранителния суверенитет на страната. Хиляди регулации и аграрни политики също са обект на рецензия поради унищожаването на земеделието и неналичието на гаранции за прехраната на популацията.

Протестът се концентрира и върху опасенията, че България се трансформира в територия за население с мигранти , подготвяйки се да стане буфер сред Африка, Азия и Западна Европа. Това, съгласно уредниците, би могло да промени фрапантно демографския и социално-икономическия ландшафт на страната.

„ Възраждане “ приканва всеки български жител, който желае да живее в свободна и самостоятелна страна, да се причисли към протестните дейности . Партията твърди, че единствено посредством общи старания българският народ може да спре настоящите трендове и да възвърне суверенитета и демокрацията в страната.

Протестите и блокадите съставляват ясно обръщение към ръководещите, че недоволството в обществото пораства и че българските жители желаят смяна в политическата и икономическа посока на страната .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР