Акт на вандализъм срещу един от най-забележителните монументи в света

...
Акт на вандализъм срещу един от най-забележителните монументи в света
Коментари Харесай

Българска ученичка се разписа върху Колизеума, хванаха я

Акт на вандализъм против един от най-забележителните паметници в света - Колизеума . 17-годишна българка бе арестувана до момента в който дълбае буквите си на хилядолетния амфитеатър и шедьовър на международната архитектура.

Момичето е била на ученическа екскурзия във Вечния град. Нейните родители ще би трябвало да платят солена санкция по обвиняване за умишлена и усложнена вреда на монумент на културата. Провинение, по което италианските управляващи не са склонни към приемливост, заяви " 24 часа ".

С огромни букви младата българка реши да увековечи името си паралелно със спомените за цезари и гладиатори. Момичето е било със съученици и преподавателка. Не съумяла да довърши творението си поради бързата интервенция на чиновниците на реда и карабинерите, които я задържали в близкия сектор.Тя е била освободена, откакто против нея е задействана процедура на италианската прокуратурата за усложнено нанасяне на вреда. Наказанието за такова нарушение е присъда от половин до три години затвор или условно и санкция до 20 000 евро.

Такава заплати и прочулия се със същото дело преди 4 години футболист Благой Георгиев. Италианската аудитория научи името му не поради футболните му изяви, а тъй като дълба името си по Колизеума, за което му бе отсъдена оптималната санкция.

Периодично туристи се пробват да се увековечат по символичните монументи на културата и изкуството в Италия. Два дни преди българката нейна английска връстничка показа същата орис.

Римският Пантеон и Колизеума попадат най-вече на прицела на вандалите. Хвърлянето във водите на Фонтана Треви пък е желано за видео-изяви на подпийнали туристи. „ Те най-често се оправдават, че не знаят за възбраните. А за италианските управляващи обяснението е неприятно образование и надменност ”, разясни пред NOVA директорката на Колизеума Росела Реа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР