Аксесоари, дрехи, бижута - пазаруването от чужди сайтове става все

...
Аксесоари, дрехи, бижута - пазаруването от чужди сайтове става все
Коментари Харесай

Всички онлайн покупки извън ЕС – с ДДС

Аксесоари, облекла, бижута - извършването на покупки от непознати уеб сайтове става все по-разпространено у нас. Най-предпочитани са китайски, американски и британски. Причината – стоките излизат по-евтино, а тези под 30 лв. пък са освободени и от Данък добавена стойност.

От през днешния ден обаче всички артикули, поръчани от страни отвън Евросъюза, се таксуват с Данък добавена стойност – без значение дали цената е под 30 лв.. Въвежда се и нов режим на заплащането му. Потребителят може да заплати Данък добавена стойност още при самата покупка, през платформата. Ако обаче не го направи, има и втори способ – при идване на пратката ДДС-то се заплаща на куриера или пощата.

Стоките поръчани преди 1 юли, само че пристигнали по-късно – също би трябвало да се обложат с Данък добавена стойност.

Задължителни стават и митническите заявления за артикули под 30 лв.. Те могат да се подават от платформите, доставчиците и самите купувачи. Само тази заран са подадени над 30 заявления, прецизираха от Агенция „ Митници “.

За да подаден митническа декларация сами е нужно е да имаме електронен автограф.

Така, да вземем за пример, в случай че си поръчаме стока до офис на „ Български пощи “ и платим Данък добавена стойност авансово – на търговеца, няма да плащаме нищо при приемане. Ако обаче решим да не платим 20-те % Данък добавена стойност, то тогава при взимане на пратката, с изключение на него, ще платим и такса в размер на 3,90 лева

От „ Български пощи “ прецизираха, че таксата е са артикули под 150 евро, а напълно до скоро цената на услугата е била 16,80 лева
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР