Ако забележите цъфтящи краища на косата си, не се разстройвайте.

...
Ако забележите цъфтящи краища на косата си, не се разстройвайте.
Коментари Харесай

Как да се отървем от цъфтящата коса

Ако забележите цъфтящи краища на косата си, не се разстройвайте. Първо би трябвало да разберете за какво косата се цъфти, каква е повода. И едвам по-късно преминете към дейни дейности.

Неправилна грижа

Това може да включва както погрешно подбрани грижи, по този начин и ненужни операции с косата. Например шампоанът може да навреди на косата ви, в случай че не е изработен за вашия вид коса. Или злоупотребата със стилизиращи артикули, които могат да изсушат нишките. Освен това, в случай че постоянно употребявате сешоар и ютия, краищата на косата ви ще страдат от горещия въздух. В допълнение, стегнатите връзки за коса могат да причинят делене на краищата. Или разресване на влакна незабавно след измиване.

Много хора се чудят дали цъфтящите краища могат да бъдат излекувани, без да се режат. За страдание не можете. С това ново лекуване можете да подобрите цялостното положение на косата си и да сведете до най-малко възможностите за сцепване в бъдеще. Обаче тези препоръки, които към този момент са разграничени, би трябвало да бъдат отрязани.

Освен това при първото подкастряне би трябвало да се прави постоянно. Не забравяйте да посещавате фризьора си на всеки два до три месеца, с цел да премахнете развалените връхчета. А сред визитите би трябвало интензивно да подхранвате и овлажнявате косата си.

Правилната грижа за цъфтящата коса?

Първо, верният шампоан и еликсир са значими.

Използвайте маски за коса и подготвени артикули.

Работете деликатно с косата си незабавно след измиване. Не я изстисквайте, а я потупайте деликатно с забрадка.

Не е нужно да разресвате мократа си коса. По-добре изчакайте, до момента в който изсъхнат.

Изберете естествени способи на сушене, когато е допустимо.

Кой тогава е най-хубавият метод за разресване на косата? Оптимално е да извършите това най-малко заран и вечер с мек гребен. И в случай че нишките са даже малко сплетени, използвайте специфични спрейове, с цел да улесните процеса.

Кефирна маска против цъфтящи краища

За да приготвите тази маска, ще ви би трябвало половин чаша кефир. А също и супена лъжица зехтин, жълтъка на едно яйце и малко лимонен сок. Съставките би трябвало да се смесят и получената маса би трябвало да се нанесе върху косата по цялата дължина, като се обърне особено внимание на краищата. Съставът би трябвало да се остави върху косата за един час под шапка и забрадка, след което да се измие с шампоан. Процедурата се предлага да се повтаря един път седмично в продължение на два месеца.

Маска от кокосово масло

За разлика от предходната, тази маска може да се прави всеки ден. Смесете равни пропорции кокосово масло и бадемово масло и нанесете сместа в краищата преди всеки шампоан. Също по този начин, нанесете малко чисто кокосово масло върху влажна коса след шампоане.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР