Ако за някои компании, залагащи на новите технологии и автоматизацията,

...
Ако за някои компании, залагащи на новите технологии и автоматизацията,
Коментари Харесай

Компаниите, които имат най-много служители в света

Ако за някои компании, залагащи на новите технологии и автоматизацията, броят на чиновниците не е от такова значение, то за други точно хората са най-важният актив.

Доказателство за това са американската комерсиална верига Walmart и китайското държавно енергийно сдружение China National Petroleum (CNPC). Те имат цяла войска от служащи, а цялостните им екипи се равняват по брой на популацията на страни, като Ботсвана и Бахрейн.

Walmart остава най-големият шеф в света, като към 2017 година за нея работят 2,3 милиона души . Освен в Щатите и във Англия веригата има чиновници в няколко други страни, като Мексико и Китай.

Работниците в първата от тях се равняват на 176 хиляди, а във втората - на 90 хиляди. В Мексико компанията има над 2000 обекта, а в азиатската страна - единствено 370 магазина. В Щатите те са над 5000, а в тях работят повече от 1,2 милиона души.

Заедно с това може да се каже, че Walmart е една от най-големите компании в света с оборот от 482,13 милиарда $ за 2016 година.

Втората в класацията CNPC е една от водещите енергийни групи в света. Тя има 1,4 милиона чиновници и развива действия на разнообразни пазари като Ирак, Иран, Сирия, Казахстан, Узбекистан, Русия, Нова Зеландия и други.

На трето място са китайските пощи - China Post , чиито чиновници надвишават 940 хиляди.

Точно след тях се подрежда още едно китайско сдружение - Д ържавната електромрежова корпорация на Китай , която има и ръководи електропреносната мрежа в страната. Тя е най-голямата в света в този бранш.

Номер 5 е един от водачите в софтуерната промишленост - тайванската Hon Hai Precision Industry по-известна под името Foxconn. Сред нейните съществени клиенти са Apple, Nokia, Xiaomi, PlayStation и други.

 Снимка 380572
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР