Ако все още се нуждаете от основателна причина да включите

...
Ако все още се нуждаете от основателна причина да включите
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, когато ядем спанак?

Ако към момента се нуждаете от основателна причина да включите спанака в менюто си, ние ще ви срещнем с петте най-важни аргументи да го извършите. Може да го употребявате за подготвяне на супи, салати, смутитата, паста и ястия с месо. Но това не е единствената причина да го включите в менюто си. Спанакът е богат на хранителни субстанции, които предизвикват здравето освен на сърцето, само че и на очите. Освен това той е с ниско наличие на калории и съдържа малко количество протеин.
Ето кои са 5-те изгоди от спанака за здравето ни:
1. Намалява риска от сърдечни болести
Като цяло зеленолистните зеленчуци (спанак, зелена салата и зеле) са препоръчвани храни за поддържане на здравето на сърцето. Спанакът съдържа омега-3 мастни киселини, които оказват помощ в битка с възпалението, причиняващо сърдечните болести. Проучване откри, че лутеинът (антиоксидант, който се съдържа в спанака), спомага за понижаване на възпалението при хора с коронарна артериална болест. За да се усвои оптимално този антиоксидант от тялото ни, спанакът би трябвало да се употребява с пълномаслено прясно мляко или кисело мляко.
2. Защитава очите
Лутеинът понижава риска от свързаната с възрастта недъгавост на макулата, която е главната причина за загуба на зрение при хора на възраст над 50 години. 
3. Нормализира кръвното налягане
 Зеле или спанак: Кое е по-добре да изберете? Зеле или спанак: Кое е по-добре да изберете?
Зелето принадлежи към типа зеленчуци Brassica и се предлага в разнообразни цветове като алено, бяло, зелено и лилаво. Той е цялостно с витам...
Консумацията на спанак спомага за намаление на равнищата на кръвното налягане. Това се дължи на естествено съдържащите се нитрати в този зарзават. Те спомагат за възстановяване притока на кръв. Проучване потвърждава, че потреблението на напитка от спанак, сок от цвекло или рукола, спомага за понижаване стойностите на кръвното налягане единствено в границите на няколко часа.
4. Намалява риска от когнитивен спад
Спанакът пази мозъка. Това потвърждава изследване, в което е следено положението на 1000 възрастни възрастни за към пет години. При тези от тях, които са консумирали по-голямо количество зеленолистни зеленчуци като спанак, се вижда доста понижаване на скоростта на когнитивния спад.
5. Грижи се за блестящия тип на кожата
Спанакът изобилства от витамини, минерали и антиоксиданти, които оказват помощ на кожата да резервира гладкостта и сиянието си. Това се дължи най-много на наличието на витамин А в него, който играе основна роля в регенерацията на клетките. 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР