Ако все още мислите, че Instagram е само за котки

...
Ако все още мислите, че Instagram е само за котки
Коментари Харесай

Insta знанието е сила

Ако към момента мислите, че Instagram е единствено за котки и храна, следвате неверните профили. Държавното ръководство, правата ни при гласоподаване, спецификите към дейните политически партии у нас, кои са локалните политически фигури и какви са другите принадлежности за гражданска отговорност, по какъв начин може да помогнем на потърпевшите в Украйна - всичко това има все по-голямо присъединяване в инста таймлайна и има добра причина за това.
Царски пищови
Екипът на " Царски пищови " желае да възстановява осведомения избор и да каже, че не е нужно да си специалист, с цел да разполагаш с пълноценна визия за събитията в по-широк проект.

Те намират по-широка аудитория през април 2021 година, когато се организира първата от след това трите парламентарни изборни етапи. " Бяхме подготвили подробна информация за целия избирателен развой, а обобщенията на предизборните стратегии на главните претенденти провокираха огромен интерес. Това ни стимулира да разгледаме още тематики, които са неразбираеми за младите гласоподаватели ", споделя Роберта Костадинова, която основава плана дружно с Анита Рупова и Виктория Лазарова. Всички в екипа учат и работят редом с развиването на платформата.
Реклама
Идеята се заражда половин година преди този момент, до момента в който Роберта и Анита разискват президентските избори в Съединени американски щати и схващат, че са по-информирани какво се случва там, в сравнение с в България. Решават сами да намерят " царския пищов " към събитията в страната, като сами основат платформа, която да коментира вести и термини. " Борим се с осведомителния безпорядък, като се стремим да създадем гражданска платформа, към която всеки може да способства с добре аргументирани разработки. Целта ни през цялото време е да изградим място за разговор и полемика, в която да се даде опция на разнообразни позиции да бъдат чути, а не да осведомяваме едностранно. "

Проектът се разраства и към този момент е повсеместен информативен портал:, в това число с алтернатива да се включите в него като доброволец. " С времето персоналните ни условия, както и тези на почитателите ни нарастват. Искаме да вършим все по-добре проучено наличие. Затова екипът ни е постоянно отворен за доброволци и хора с експертиза в политически съответстващи сфери. " Специфичното в Instagram е, че не е платформа, която носи на тежки и дълги текстове. " Това, което научихме с опита, е, че е много мъчно да представиш един проблем оптимално обективно в няколко слайда и по едно и също време с това да направиш наличието елементарно за асимилиране. "
Землевеж
Зад " Землевеж " е 26-годишният Иван Люцканов, роден във Варна, приключил стопанска система и сега живеещ в Мюнхен. От възпитаник има разностранни ползи, което се оказва добра основа за активността му сега. В профила той прави инфографики и показва данни по разнообразни въпроси по наличен метод: в какво се състои износът от Русия към сегашен миг, точният брой на вековните дървета в другите общини, по какъв начин коронавирус ограниченията подхождат на заетостта на болнични кревати. " Обожавам да диря по-дълбоки структурни аргументи за публичните феномени, да вземем за пример в стопанската система и демографията, споделя Иван. Забелязал съм, че разбирането на такива тематики изисква фонови познания, които липсват у множеството хора. "
Реклама
Люцканов не вижда толкоз пропускане на интернационално значими тематики в локалните медии, колкото доста слаба просвета на разбор в интерпретирането им. " В публичното пространство рядко се разискват причинно-следствените връзки на която и да било тематика, а в случай че се разискват, се маскират с вяли изопачени изказвания. Всяко събитие може да се опише и да се проучва по разумен метод с цифри и точни избрания. Вместо това медиите канят на многочасови седенки псевдоексперти, които не разказват явленията рационално или даже пръскат подправени вести. " Иван следи, че конфликтът на разнообразни гледни точки в ефир рядко е за положително: " В името на безпристрастността се дава естрада на искрено неверни и рискови изказвания. "

Скоро " Землевеж " ще се разрасне: по-рано този март Иван разгласи, че набира доброволци, които да му оказват помощ в работата с източници, търсенето, обработката и изобразяването на данни.
Активни политики
" Ежедневието на всеки от нас е друго, само че това, което ни сплотява, е желанието ни да подобрим гражданското общество в България. Правим го от сърце, финансирането е напълно от нас, а партньорствата ни са органични, от хора и организации, които са повярвали в нас ", споделя Иван Маджаров, създател на " Активни политики ". В младия екип, най-вече от студенти, са още Мила Добрева, Добромира Велева, Катя Белчинска, Кристиян Бараков.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Енергетика 3 Енергетика 1 Войната в Украйна 2 Енергетика 3 Право 1 Войната в Украйна 2 Енергетика 3 Енергетика Реклама
" Стараем се да изолираме множеството информация, която ни залива всеки ден. Правим го, като четем достоверни източници, подлагаме на подозрение информацията и я ревизираме. Имаме политика, в която всеки свободно изрича мнението си и стига да го отбрани с причини, можем да вършим промени. Това ни дава еластичност и успокоение, че всичко оповестено ще носи стойност на аудиторията. " Предвид платформата тази публика е постоянно формирана от младежи и хора в своите 20 години. Според Маджаров това дефинира изявленията им стилово, само че има малко въздействие върху избора на тематики. Аудиторията на " Активни политики " се състои от 60% консуматори сред 18 и 24 години и 40% сред 25 и 35 години.

Кои тематики се оказват по-голямо предизвикателство за екипа? " Притесненията ни са свързани с това да не подхлъзнем аудиторията ни с неточна информация - виждаме този риск в тематиките, свързани със правосъдната власт. Затова работим по партньорство с друга организация, която да ни подкрепя в тази сфера. " Горещите тематики на деня са постоянно мотив и за по-груби мнения и конфликти на полезности и пристрастия. " Понякога има толкоз разнообразни отзиви, че е невероятно да не получим остра реакция или хейт коментар. Например войната в Украйна. "
Стража. " Вие по тази причина ли поръчвате ликвидиране? " Ако желаете да разберете кой изрича този въпрос в Народното събрание преди близо десетина година, към този момент има метод., която проучва изявленията на българските депутати, бори се за ясни данни и бистрота в парламентарните процеси. Името идва от немския план Abgeordneten Watch, което значи " гледай народните представители ", само че различен вероятен превод на думата Watch е " стража ". Основатели са Благослав Михайлов и Фридрих Крепиев. Повече на.Lessplastic Bulgaria. Профилът е отдаден на ограничението на пластмасата в природата и основателите му детайлно изясняват по какъв начин разнообразни предмети към нас способстват за замърсяването на околната среда (бърза рекомендация - по-добре не закачайте мартеници по дърветата). Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Светослав Тодоров
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР