Ако времето се задържи с високи температури, ще налее захар

...
Ако времето се задържи с високи температури, ще налее захар
Коментари Харесай

Ако времето се задържи хубаво, реколтата от грозде ще е добра

Ако времето се задържи с високи температури, ще налее захар в гроздето и ще приберем добра годишна продукция. Това сподели изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по лозята и виното (ИАЛВ) инж. Красимир Коев пред " Фокус ".

„ Тази година е с пикови форми на превалявания, предшествани от градушки. Това оказва отрицателно въздействие върху лозовите насаждания и цъфтежа, който се забави. Впоследствие оказа въздействие и върху наливането на гроздето като плод. Сега към този момент ситуацията се успокои, температурите са високи. До пика на гроздоберната акция остават 20-ина дни и в случай че времето се задържи с високи температури, ще налее захар в гроздето и ще приберем добра годишна продукция “. добави той.

„ Заради градушките през май и юни обаче на много места в страната лозовите масиви пострадаха и заради това има лозари които няма да прибират грозде. Други пък ще прибират грозде с влошено качество. В последна сметка обобщението е, че упованията за гроздовата годишна продукция са за по-малко като количество грозде. Надявам се в качествено отношение нещата да стоят по-различно, да узрее гроздето и да приберем една висококачествена продукция “, съобщи още Коев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР