„Ако враждебните действия ескалират, загубата на заетост ще нарасне до

...
„Ако враждебните действия ескалират, загубата на заетост ще нарасне до
Коментари Харесай

ООН: Близо 5 млн. украинци са загубили работата си от началото на руската инвазия

„ Ако враждебните дейности ескалират, загубата на претовареност ще нарасне до седем милиона “, се пресмята в отчета, като се акцентира, че „ в случай че бойните дейности прекратят неотложно, тогава ще бъде допустимо бързо възобновяване с връщането на 3,4 милиона работни места. Това ще понижи загуба на претовареност до 8,9 %. "

Докладът на МОТ също по този начин показва, че украинското държавно управление е положило обилни старания да поддържа действието на националната система за обществена отбрана, като подсигурява изплащането на компенсации, в това число на вътрешно разселени лица, посредством потреблението на цифрови технологии.

От 4,8 милиона души, изгубили работата си, общо 1,2 милиона от тях са бежанци, избягали в прилежащи страни, а 3,6 милиона от тях са безработни, живеещи в Украйна съгласно отчета на МОТ.

Повече от 5,23 милиона бежанци, които са най-вече дами, деца и хора на възраст над 60 години, са избягали в прилежащи страни от 24 февруари, се споделя в отчета.

Кризата в Украйна може също да докара до спиране на работната мощ в прилежащите страни, основно Унгария, Молдова, Полша, Румъния и Словакия, се прибавя в отчета.

„ Ако военните дейности продължат, украинските бежанци ще бъдат принудени да останат в заточение по-дълго, което ще окаже спомагателен напън върху пазара на труда и системите за обществена отбрана в тези прилежащи страни и ще усили безработицата в доста от тях “, се добавя в известието.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР