Ако Владимир Путин признае независимостта на самопровъзгласилите се за републики

...
Ако Владимир Путин признае независимостта на самопровъзгласилите се за републики
Коментари Харесай

Байдън свиква Съвета за национална сигурност. Киев зове за заседание на ООН

Ако Владимир Путин признае независимостта на самопровъзгласилите се за републики Донецк и Луганск, това значи, че ще може да изпрати свои сили в Украйна, с цел да отбрани своите съдружници, както стана през 2008 година, означават от организация “Ройтерс”.

Това тормози така и така разтревожения Запад, който се притеснява, че ще се стигне до въоръжен спор сред Русия и Украйна. На незабавно съвещание бе събран Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, който бе призован от президента Джо Байдън.

Същевременно министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба изискал незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, на което да бъдат разисквани съответни ограничения за гарантиране сигурността на Украйна и за деескалацията на напрежението с Русия, оповестяват осведомителните организации, представени от Българското национално радио.

Кулеба е цитирал гаранциите за сигурност, които Киев е получил в подмяна на отричане от нуклеарния си боеприпас през 1994 година в Меморандума от Будапеща, който е подписан също и от Русия, Съединените щати и Англия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР