Ако видите бродираната с кристали и злато розова рокля на

...
Ако видите бродираната с кристали и злато розова рокля на
Коментари Харесай

Да обличаш Бионсе и Дуа Липа в разгара на война. Кой е дизайнерът Иван Фролов

Ако видите бродираната с кристали и злато розова рокля на Бионсе, която тя облече на - първият ѝ след 4 години отвън сцената, надали бихте предположили, че тоалетът е основан в разгара на война, а цялата му направа се е случвала под съпровода на сирени за въздушна паника и периодически спирания на тока. Случаят обаче е тъкмо подобен, тъй като американската мегазвезда носи рокля на украинския дизайнер Иван Фролов.

Иван е креативен шеф на марката за дамско облекло Frolov, която основава през 2015 година Той и екипът му са специалисти в конструирането на корсети, сутиени и вечерни рокли. Само за няколко години марката му съумява да се трансформира в знак на украинската мода и стартира да облича огромни имена, в това число първата дама Олена Зеленска. В чужбина притегля вниманието на звезди като Дуа Липа и Гуен Стефани.

На 24 февруари 2022 година Иван се разсънва от детонации, прелитащи над главите му изтребители и известия от разтревожени другари. И всичко се трансформира.

В първите дни на съветската инвазия в Украйна модата била надалеч от съзнанието му. Той съумява да води майка си на безвредно място, след което се връща в Киев, където с екипа му вземат решение да дарят част от шевните си машини за разработване на бронежилетки за украинската войска.

" Шиехме униформи за бойци, които се нуждаеха от специфични размери, като да вземем за пример за доста високи момчета. Въпреки че нашите шевни машини са подобаващи за разработване на корсети и вечерни рокли, ние се справихме по най-хубавия метод ", споделя той пред BBC.

Иван получава особено позволение от Министерството на културата на Украйна, с което може да напусне страната. Той обаче взема решение да остане в Киев и да продължи да твори.

" Беше огромно предизвикателство да схвана, че мога да продължа да работя, занимавайки се с нещо сходно, което най-често е свързвано с празнуване ", спомня си дизайнерът.

Работният развой е извънредно непредвидим. В украинската столица постоянно има спирания на електричеството поради съветските офанзиви против електроцентрали. Редовно се чуват и сирените за въздушно нахлуване, от които " не знаеш какво ще се случи по-късно ", изяснява Иван.

Наскоро той и екипът му извършват поръчка за тоалети за музикален клип на Сам Смит, когато внезапно стопира токът. Вместо да анулират поръчката обаче, те вземат решение да свършват всичко на ръка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР