Ако ви се хапва нещо сладичко и имате излишен козунак,

...
Ако ви се хапва нещо сладичко и имате излишен козунак,
Коментари Харесай

Торта с козунак, нишесте и плодове

Ако ви се хапва нещо сладичко и имате непотребен козунак, познайте - той към този момент не е непотребен

Необходими Продукти

● козунак - 1 бр. от 550 г
● нишесте - 1 п. ванилия
● нишесте - 1 п. шоколад
● захар - 1 ч.ч.
● прясно мляко - 1 и 1/2 л.
● течен шоколад - 300 г
● банани - 2 бр.
● череши - 150 г
● ягоди - 5 бр.

Начин на подготвяне

Козунакът се нарязва на филии към 1 см., 1.5 см. дебелина. На дъното на форма за торта се подреждат компактно филиите козунак, като се запълват дупките с по-малки късчета. Блатът от козунак се напоява със 200 мл. от прясното мляко.

Приготвя се нишестето ванилия съгласно напътствията на пакета. В моя случай: В касерола се сипват 500 мл. прясно мляко. В купа се изсипва нишестето. Към него се прибавят 6 с.л. от прясното мляко и 2 с.л. захар. Разбърква се добре. Към прясното мляко се прибавят 2 с.л. захар. Слага се на котлона да заври. След като млякото заври, се отстранява от котлона. Добавя се квалифицираното нишесте при непрестанно безредие.

Връща се на слаб котлон и се бърка до втвърдяване. Блатът от козунак се намазва със 150 г от течния шоколад. Единия банан се обелва и нарязва на кръгчета. Нарежда се отмерено върху блата. Изсипва се нишестето. Оставя се в ледник да стегне.

След като стегне се подрежда втория блат от козунак, който също би трябвало да е компактен. Напоява се с 200 мл. от прясното мляко. Подготвя се шоколадовото нишесте съгласно напътствията на пакета. В моя случай: В касерола се сипва 500 мл. прясно мляко с 1/2 ч.ч. захар. Оставя се да заври.

Нишестето се разтваря в 100 мл. студено мляко. Добавя се към заврялото мляко, като непрестанно се разбърква до втвърдяване. Вторият блат се намазва с останалия течен шоколад. Вторият банан се обелва и нарязва на кръгчета, подрежда се отмерено върху блата. Изсипва се шоколадовото нишесте и се заравнява от горната страна. Оставя се в хладилника да стегне.

Черешите и ягодите се измиват. Когато тортата е изцяло стегната се декорира.

В средата се подреждат всички череши. Ягодите се разрязват на филийки, като не се разрязват изцяло, с цел да може да се разперят. Нареждат се разперени към черешите.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР