Ако ви е трудно да заспите вечер, има един 5-минутен

...
Ако ви е трудно да заспите вечер, има един 5-минутен
Коментари Харесай

5-минутен трик, който може да помогне срещу безсънието

Ако ви е мъчно да заспите вечер, има един 5-минутен трик, който ще ви помогне да успокоите натрапчивите мисли и да се отпуснете. Имате и способи, които наложително би трябвало да избягвате, в случай че страдате от бодърствуване.

Много хора пробват да се приспят благодарение на новите технологии, само че таблетите и телефоните смущават съня и нарушават качеството му.

Вместо да се взирате в телефона си, надявайки се, че очите ви ще се изморят, изпробвайте 5-минутния трик, препоръчван от специалистите. За него ще са ви нужни единствено лист и химикал.

Идеята е да запишете на листа дилемите си за идващия ден или паниките, които ви държат безсънен. Отделете 5 минути, с цел да опишете терзанията си, и ще се успокоите.

Най-честата причина за безсънните са именни грижите ни за бъдещето или идните задължения. Списъкът обаче ще ви помогне да се успокоите, а не да си представяте разнообразни сюжети и това да ви пречи да заспите.

Живеем в натоварено всекидневие, в което дилемите в никакъв случай не завършват. Но не трябва това да се трансформира в мотив за непрекъснати паники, разяснява лекар Майкъл Скулин пред Индипендънт.

Според изследването, оповестено в Journal of Experimental Psychology, изразходването на пет минути за написване на лист със задания преди лягане, може да бъде всичко, което ви е належащо за по- бързо заспиване.

Специалистите открили още, че в случай че записвате нещата, които към този момент сте свършили, няма да има същия резултат

Източник: sanovnik.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР