Ако възрастните жени не водят редовен секс, стените на влагалището

...
Ако възрастните жени не водят редовен секс, стените на влагалището
Коментари Харесай

Какво се случва с жените, когато спрат да правят секс?

Ако възрастните дами не водят постоянен секс, стените на влагалището се отпускат и в случай че решат да вършат секс още веднъж, това може да бъде много мъчително.

Най-честите промени, които настъпват при дами, които не са имали сексуален живот отдавна, обобщава 24 sata.hr.

 
Загуба на либидо
Когато става дума за полово увлечение, правилото е „ използвай го или го загуби “.

„ Хората, които се въздържат от секс, с течение на времето стартират да се усещат летаргични и желанието за секс постепенно изчезва “, изяснява доктор. Сара Купър, секс терапевт.

Отпускане на стените на влагалището
Този проблем се отнася основно за дами, които навлизат в менопаузата.

„ Ако по-възрастните дами нямат постоянен сексуален акт, стените на влагалището се отпускат и в случай че решат още веднъж да имат сексуален акт, това може да бъде много мъчително “, отбелязва доктор Купър.

 
Намалено вагинално навлажняване
Друг непряк резултат, който визира най-вече по-възрастните дами, е казусът с вагиналното навлажняване след самоограничение. Наред с него съществува и проблем с изтъняването на стените на влагалището, като и двата са резултат от неналичието на хормона естроген.

„ Младите дами на 20 или 30 години имат доста естроген, с цел да поддържат тези тъкани здрави, еластични и смазани по време на самоограничение. При дами над, да речем, 60, откакто естрогенът изчезне, той не се връща “, сподели доктор Лорин Стречър.
Повишени менструални болки
Менструалната болежка се утежнява при дамите. Противно на общоприетото разбиране, половият акт по време на менструация може да облекчи менструалните болки.

„ Матката е мускул и доста дами по време на оргазъм фактически изпитват контракции на матката, което кара кръвта да се изхвърля по-бързо. Спазмите понижават и менструалната кръв напуща тялото по-лесно. Може да има повишение на равнищата на ендорфин, което също оказва помощ при менструални болки “, изяснява доктор Робърт Шнайдер.

 
По-нисък риск от заболявания, излъчени по сексуален път
Не единствено ще намалите риска от венерическа болест, само че и от инфекции на пикочните пътища.

„ Половият акт е „ провинен “ за увеличение на риска от зараза на пикочните пътища “, изясни доктор Стречър. Повечето инфекции на пикочните пътища се появяват в границите на 24 часа след сексуален акт, а списанието American Family Physician откри, че " честотата на сексуален акт е най-хубавият предсказател за това кой ще има чести инфекции на пикочните пътища. " /БГНЕС

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР