Ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава цялото правителство -

...
Ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава цялото правителство -
Коментари Харесай

Карадайъ: Ако Симеонов не подаде оставка, подава цялото правителство


Ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава цялото държавно управление - по този начин е в естествените демокрации. Е, ние сме в България. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В естествените демокрации националисти не се позволяват до властта, само че ние в България виждаме тъкмо обратното-толериране и опити за подражателство.

Докато ръководител на комисия и вицепремиер употребяват езика на омразата и ксенофобията и самите те са настоящите лица на омразата, ние продължаваме да се отдалечаваме от нормалността, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи.

Мустафа Карадайъ изясни, че е направил опит за параленост по какъв начин е в Европа, в същински демократичните страни и каква е картината пред нас. Той съобщи, че желаната оставка на Симеонов от Движение за права и свободи не е от през вчерашния ден.

В България националистите вземат участие във властта без да има потребност от тях. ГЕРБ ги включиха във властта, само че освен, че ги включиха, а те настойчиво се пробват да ги легитимират, а от време на време даже да им подражават, съобщи водачът на Движение за права и свободи.

Мустафа Карадайъ изясни, че през вчерашния ден депутат на Оперативна програма се е опитал да внушава от трибуната на Народно събрание, че може да препоръчаме модела на патриотите за Европа на Европа. „ Това беше по време на гласуването на оставка на депутат от ГЕРБ. Самото решение за тази оставка беше вярно, тъй като той прекрачи граници, заплаши публицисти, само че с изключение на него даже в същите студия, в същия ден, а и по-късно Валери Симеонов направи същото. Когато Валери Симеонов употребява пресцентъра на държавното управление, той към този момент не е единствено физическо лице, а съставлява властта. Власт, която заплашва и слага ултиматуми на медии и освен на медии “, уточни Мустафа Карадайъ.

„ А Красимир Велчев ”, попита Карадайъ и уточни, че е неприемливо ръководител на комисия да употребява езика на омразата и да разделя. Вместо да се поправя той употребява медиите, с цел да насочва свои внушения “, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

Той посочи, че ГЕРБ мълчи, само че това безмълвие ги прави съучастници, тъй като по този метод разрешават езика на омразата, ксенофобията, заканите на медии и ограничение на свободата на словото. По този метод демокрацията е застрашена, съгласно Движение за права и свободи и тя би трябвало да бъде предпазена. От Движение за права и свободи няма да се уморим да слагаме тези въпроси, добави той.

Той повтори позицията на Движение за права и свободи от след изборите е същата, че изборните резултати са дали опция на ГЕРБ да поеме ръководството на страната, само че никога тази отговорност не включва националисти във властта. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР