Ако в този студ не ви се излиза никъде и

...
Ако в този студ не ви се излиза никъде и
Коментари Харесай

Подсладете уикенда си с брауни

Ако в този мраз не ви се излиза на никое място и предпочитате да стоите на топло вкъщи, с чаша парещ шоколад и нещо сладичко, имаме съвършеното решение!

Тези ексцентрични предписания за брауни несъмнено ще ви харесат.

Брауни от френски тост

Необходими артикули:
6 огромни яйца
¼ чаша мляко
8 филийки самун
3 с.л масло
Сметана и ягоди, сладолед за декорация

 brownie1

За плънката:
1 консерва подсладено кондензирано мляко
200 мл разтопено масло
2 ч.л екстракт от ванилия
1 чаша 100% какао
¾ чаша брашно

Започнете с плънката. Смесете подсладеното кондензирано мляко с разтопеното масло. Добавете ванилията, какаото и брашното, и разбъркайте деликатно. Оставете да се охлади.

След това деликатно разбийте яйцата и прясното мляко в плитка купа до хомогенна примес. Намажете плънката сред филиите самун, тъй че да се получат 4 сандвича. Потопете всеки сандвич в сместа от мляко и яйца до леко омекване. В тиган разтопете маслото и сложете сандвичите за 3-4 минути до златист цвят от двете страни. Сервирайте, гарнирани с бита сметана и ягоди или сладолед.

 brownie-2

Горещ шоколад с брауни

Необходими артикули:
3 с.л заряд за брауни (рецептата по-горе)
1¼ чаша мляко
Сметана и какао, по избор

Начин на подготвяне: Затоплете плънката и ¼ чаша мляко в дребна тенджера на междинна температура и разбъркайте до хомогенна примес. Изсипете и останалото мляко и продължете да бъркате до мечтаната температура. Украсете със сметана и какао по избор.

Двойно-шоколадово брауни 

 brownie-3

Необходими артикули:
400 г шоколадов чипс/шоколад
6 с.л масло
2 огромни яйца
1 ч.л дестилат ванилия
½ чаша захар
½ чаша брашно
½ ч.л бакпулвер
¼ ч.л сол
1 с.л какао

Загрейте фурната до 180° C. Разтопете маслото и шоколада в микровълнова фурна или на водна баня до кремообразна примес. Смесете яйцата, ванилията и захарта в обособена купа с миксер на най-ниската скорост. Смесете яйчената сместа с разтопения шоколад до хомогенна примес. Добавете брашното, бакпулвера, солта и какаото към сместа от шоколад и разбъркайте добре с шпатула. Изсипете тестото в намаслена квадратна тавичка и печете в продължение на 30 минути, до момента в който стане хрупкаво. Охладете изцяло, а по-късно нарежете на квадратчета. Украсете с разтопен на водна баня шоколад.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР