Ако в събота вечер сте се разхождали в София, то

...
Ако в събота вечер сте се разхождали в София, то
Коментари Харесай

Незабравим концерт на „Щурците“ със съдействието на Fibank

Ако в събота вечер сте се разхождали в София, то няма по какъв начин да не сте забелязали необичайно празните улици. Пешеходците липсваха, а монотонното жужене на коли по булевардите липсваше. Единствените хора, които можеха да се срещнат бързаха с ускорена крачка към зала „ Арена Армеец”. Причината улиците на столицата ни да останат празни бе 50-годишният празник, който означи обичаната на цяла България група – „ Щурците “. Огромната спортна зала не побираше всички искащи да чуят онлайн музикалните митове.

В публиката имаше представители на три генерации. По думите на Кирил Маричков, „ Щурците “ са единствената българска група, празнуваща толкоз многогодишен празник. Дори и в международен мащаб групите чествали сходна внушителна годишнина са малко. Четири часа гостите на 50-ия рождения ден на “Щурците” се любуваха на шлагерите, с които бяха израснали. Заедно с рождениците на сцената се качиха Б.Т.Р., D2, “Тангра” и “Фондацията”. Групата и публиката уважиха и огромния музикант Петър Гюзелев (Пеци), който присъстваше виртуално в шест от песните, само че в никакъв случай няма да напусне сърцата им.

Цялата приказка, която изживяха хилядите българи в тази магична вечер, нямаше да се случи без поддръжката на групата от страна на Fibank (Първа капиталова банка), които бяха и главен спонсор на концерта.

На финала, музикантите направиха два несполучливи опита да слязат от сцената, само че публиката ги връщаше на бис, с цел да изпеят още веднъж своите емблематични песни, с които написаха огромна част от музикалната история на България.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР