Ако управляващото мнозинство приеме ветото на президента, това означава, че

...
Ако управляващото мнозинство приеме ветото на президента, това означава, че
Коментари Харесай

Нинова: Ще се върнем в парламента, ако управляващите приемат ветото на президента

Ако ръководещото болшинство одобри ветото на президента, това значи, че ще бъдат изпълнени и нашите претенции. Така че в случай че ръководещите одобряват ветото, ще свикам Националния съвет на партията и ще желая преразглеждане на решението ни. В случай че го отхвърлят, те няма да изпълнят нашите претенции и ние няма да се върнем в Народното събрание. Това съобщи на конференция ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в централата на партията, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Ние не сме писали претекстовете на ветото на президента, само че позициите ни съответстват. Но това не значи, че му се месим във вземането на решения'', добави Нинова и добави, че по време на парада за националния празник е предпочела да се качи на Шипка, в сравнение с да взе участие в тържествата в столицата.

По време на конференцията водачът на опозицията цитира документ на Европейската комисия, съгласно който против локални политически персони не се водят следствия за финансови злоупотреби.

,,Искаме да попитаме кои са видните локални политически персони, за които не се водят следствия за финансови злоупотреби. Ще го отправим този въпрос към Европейска комисия и основния прокурор. Защо върху тях има чадър и за какво не се проверяват тези съмнителни покупко-продажби. И нещо друго, на какво съображение държавното управление на България гласоподава избора на бъдещия европейски прокурор? Ние ще продължаваме да задаваме своите въпроси и ще настояваме за отговори. Искаме бистрота и отстояване на правилата, че ще се борим с корупцията по високите етажи на властта'', разяснява Нинова.

Относно визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев у нас ръководителят на социалистите съобщи, че това е стъпка към разговор.

,,По енергийните тематики нашата позиция е била ясна – България има потребност и от Южен поток, и от турски поток, както и от АЕЦ Белене. За жал държавното управление загуби доста време и благоприятни условия. Все отново от срещата сред Борисов и Медведев стана ясно, че съветската страна няма да се ангажира с Южен Поток, в случай че няма гаранции от Европейски Съюз. Затова нашият въпрос към държавното управление е дали са поискани такива гаранции? Защото в противоположен случай би изглеждало, че държавното управление на България е единствено на стадий положителни пожелания и избирателен пи ар'', акцентира Корнелия Нинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР