Ако управляващата коалиция продължи със слугинската политика и русофобската агресия,

...
Ако управляващата коалиция продължи със слугинската политика и русофобската агресия,
Коментари Харесай

Проф. Шаренкова: Няма промяна, а подмяна, гарнирана с агресивна русофобия

Ако ръководещата коалиция продължи със слугинската политика и русофобската експанзия, Българска социалистическа партия няма да има място в тази коалиция и би трябвало да я напусне час по-скоро, счита тя
Източник:

В България се вихри невиждана от четвърт век инфлация. Стоките в магазините нарастват с всеки минал ден - по публични данни с над 30% за година, за тримесечие – с 10 на 100. Горивата минаха 3 лева за литър, сметките за ток, парно, вода и газ за семействата и бизнеса са непостижими. С храните, медикаментите и стоките от първа нужда се вихри отвратителна далавера. И какъв е дневният ред на Народното събрание и държавното управление в този миг!? Решителни антикризисни ограничения и отбрана на жителите от обедняването? Озаптяване на спекулата? Смели антимонополни решения и ограничения за повишение на приходите и пенсиите? Отстояване на националния интерес и отвод от антируските наказания, разрушаващи кретащата ни стопанска система - по този начин както направиха Унгария, Сърбия, Турция и други страни? Нищо сходно! Това декларира проф. Светлана Шаренкова - ръководител на форума „ България-Русия”.

Нашата власт в лицето на „ Демократична България” и „ Продължаваме промяната”, на премиера Петков и вицепремиера Василев, е заета ежедневно да гони съветски дипломати и даже дипломат Елеонора Митрофанова! Софийската община се занимава с „ украинско “ преименуване на улици, а провалени политици, с нулев рейтинг, хулиганстват, обливайки с багра оградата на съветското посолство, до момента в който българската прокуратура не намира причина да се самосезира!?

Щеше да е смешно, в случай че не беше срамно и трагично. Срамно, тъй като сходни политически провокации и кьорфишеци нито отклоняват публичното внимание от обществените проблеми, нито успокояват и хранят затъващите в рецесията български жители. Целта на ръководещите е само да получат следващото потупване по рамото от Вашингтон и Брюксел. Така се случи, когато министър председателят Петков избърза пръв да затвори въздушното пространство за съветски самолети (дори без глобата на Министерски съвет). България първа да поддържа всевъзможни антируски наказания и да забрани законни съветски медии, първа да гони съветски дипломати и да фабрикува шпионски афери, първа да откаже да плащаме съветски петрол и газ в рубли и да се моли на Брюксел да води договаряния от нейно име!? И най-главното – българското държавно управление „ героично” разгласи, че сме подготвени да платим цената на глобите, макар че са противозаконен и нефективен инструмент в световната политика. И макар че България е най-бедната страна в Европейския съюз, а народът няма средствата и силите да заплаща за непознати войни и за натегачеството на ръководещите.

От години се вижда, че несправедливите антируски наказания вредят повече на санкциониращите, в сравнение с глобените. Компанията „ Шел” към този момент регистрира 5 милиарда $ загуби след излизането от съветския пазар. В цяла Европа под напън затварят компании, а страни като Германия се готвят за ледена зима без съветски газ…

В същото време съгласно американското списание „ Икономист” наказания на Руската федерация са наложили едвам 36 страни от над 190 членки на Организация на обединените нации. Не е инцидентно, че икономическите и геополитически фактори в новия многополюсен свят - Китай, Индия, Саудитска Арабия и Турция, отхвърлиха да наложат наказания на Русия. Пекин непосредствено посочи, че Съединени американски щати връщат езика и стила на Студената война, което е недопустимо. И до момента в който светът отрезвява от неадекватността на антируските дейности и опълчване, нашите провалени елити се надпреварват в пещерна русофобия. За отбелязване – без Българска социалистическа партия и вицепремиера Корнелия Нинова.

Накратко – Промяна няма, има замяна! Нищо не се е трансформирало от времето, когато Бойко Борисов чакаше указания от „ началствата” и слугински им козируваше за изпълнените задания. Вътрешната и външната ни политика се диктуват от външен напън, а финансите и дълго чаканият План за възобновяване и развиване се движат от корпоративни (отново външни) ползи.

Що се отнася до дипломат Митрофанова – тя е умел експерт и внимателен човек, който непосредствено съставлява един от водачите на новия свят – президента Владимир Путин, извършва своите отговорности да пази съветския народен интерес и да огласява позицията на своята страна. Затова всичките „ страшни грехове”, в които я упрекват, не костват и пукната пара. Нима думите й, че българският народ не утвърждава русофобските дейности на държавното управление, не са правилни?. Та това го демонстрират всички социологически анкети, даже и признанието на Кирил Петков, че 80% от българите не утвърждават военната помощ за Киев. Доказва го и 10-процентнният спад в доверието към ръководещите единствено за месец! Нейно Превъзходителство била споделила, че не приема „ напън от служители, без значение от ранга им”. А в действителност белким ръководещите в една демократична страна са господари? Не - те са служители, определени да служат на народа (подобно на основния воин – комедианта Зеленски от сериала „ Слуга на народа”).

Много им се желае на част от ръководещите да изгонят съветската посланичка, с цел да се харесат на Съединени американски щати. Но това надали ще се случи, тъй като е в прорез с изконните усеща и ползи на българския народ. И тъй като в Европейския съюз единствено обърканата Литва е оповестила съветския дипломат за личност нон грата, а православна и славянска България не може да се съпоставя с прибалтийските републики, за които русофобията от години е държавна идеология. Русия и България са свързани с кирилицата, православието, Руско-турската война и Освобождението, с успеха над фашизма и всестранната помощ в построяването на обществената страна, която бе на 27-о място в Индекса на Организация на обединените нации за развиване. В нашата обща история с Русия положителното надвива уверено! Затова мъдрите ни държавници са отстоявали правилото „ Винаги с Германия (Европа), в никакъв случай срещу Русия”, а дори по време на Втората международна война, когато ръководещият ни хайлайф е бил съдружник на фашистките режими на Хитлер и Мусолини, е имало работещи и дейни дипломатически връзки с Москва. Това е солидна историческа основа, която можеше да материализираме с концепцията да бъдем мост сред Запада и Русия. Такава е политиката на натовските Унгария и прилежаща Турция, от която печелят политически и стопански дивиденти през днешния ден и за бъдещите десетилетия. Докато България още веднъж застава на губещата страна поради безсмисленото подмазване пред така наречен групов Запад, който никак не се вълнува от мизерния живот и бъдеще на българина.

За страдание, съществуването на слугински елити и неналичието на далновидни държавници се усеща все по-болезнено. Време е за водачество, изключително що се отнася до Българската социалистическа партия – държавотворна, демократична, партия на мира, русофилска партия. Ако ръководещата коалиция продължи със слугинската политика и русофобската експанзия, Българска социалистическа партия няма да има място в тази коалиция и би трябвало да я напусне час по-скоро, с цел да избави освен доверието на своите гласоподаватели, само че и бъдещето на България!
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР